Місто

Попри карантинні заборони, комунальники у Житомирі проводять весняний благоустрій – вийшли фарбувати колесовідбійник

28 April 2020, 17:13

У першій половині дня 28 квітня на проспекті Миру в Житомирі комунальники фарбували колесовідбійник. Відповідні фото житомиряни публікували у соцмережі Facebook. Зі світлин видно, що на момент зйомки працівники комунального підприємства не дотримувалися рекомендованої дистанції, судячи зі знімків, не усі використовували і захисні маски. Близько півдня одна з користувачів соцмережі також оприлюднила фото, на якому видно близько півтора десятка людей у помаранчевих жилетах, які стоять на тротуарі – очевидно, після закінчення робіт з фарбування колесовідбійника.

У КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради, працівники якого виконували вказані роботи, кажуть: захисними масками робітники забезпечені і з іншими правила поведінки в умовах карантину ознайомлені. Однак у процесі роботи можуть виникнути подібні ситуації.

«У кожного маска є, та й сказано усім було, щоби фарбували з дотриманням вимог. Взагалі працівники, фарбуючи, розходяться на метрів 10 один від одного, потім минають один одного. Буває, що один швидше фарбує, інший – повільніше, а йдуть по одній лінії, і виходить, що сходяться, а потім знову розходяться. Це робота, і буває таке, що зійшлися докупи, тим більше, це дорога, рухається транспорт. Прямо точно ось так розставити людей у таких умовах неможливо. А взагалі стараємося дотримуватися усіх цих правил. Однак, дійсно, певні помилки бувають, неможливо, щоб усе було ідеально. А маски, можливо, працівники і знімають іноді під час робіт: спекотно вже і дихати важко. Люди попереджені, вони стараються дотримуватися вимог, але, можливо, саме у той період сталася так, що зійшлися разом, а хтось сфотографував», – сказав директор КП «Експлуатація штучних споруд» міської ради Володимир Сидорчук у телефонному коментарі Житомир.info.

Він зазначив, що у рамках весняного благоустрою і місті фарбуватимуть і мости. Володимир Сидорчук запевнив, що кожного ранку працівників комунального підприємства попереджують про необхідність дотримання дистанції під час робіт. Він також зазначив, що ще раз наголосить на необхідності дотримання й інших правил безпеки задля протидії поширення коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2020 року в центрі смт Ємільчине Житомирської області, попри карантинні обмеження, люди білили дерева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин комунальники КП «Експлуатація штучних споруд» Сидорчук  
Матеріали по темі