Події

У 22 роки житель Бердичівського району отримав п’яту судимість: попався на крадіжках з кіосків та привласненні голубів

29 April 2020, 16:16

Суд призначив покарання жителю Бердичівському району Житомирської області за крадіжки, у свої 22 роки молодик отримав уже п’яту судимість.

Про це 24 квітня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Зазначено, що у вересні 2019 року молодий чоловік закінчив відбувати попереднє покарання, а взимку знову порушив закон, скоївши шість крадіжок.

«Встановлено, що 22-річний молодий чоловік у грудні 2019-го викрав із підсобного приміщення домоволодіння у Бердичеві бензопилу, три електричні подовжувачі і двох голубів породи «Павич» загальною вартістю 2,5 тисячі гривень. У січні цього року з інтервалом у декілька днів скоїв ще 4 крадіжки – із кіосків на кооперативному ринку та Привокзальній площі. Серед викраденого – гроші, солодощі, цигарки, фрукти, овочі на загальну суму майже 5,5 тисяч гривень. А в лютому обвинувачений проник до ларька по вул. Маложитомирській, звідки викрав гроші та сейф із мобільним телефоном на загальну суму 8600 грн. Наступного після останньої крадіжки ранку його було затримано на залізничному вокзалі у Бердичеві», – йдеться у повідомленні.

У скоєному обвинувачений зізнався, просив суворо не карати. Його дії судом було кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у приміщення).

«Беручи до уваги особу обвинуваченого, який раніше був неодноразово судимий, в тому числі за тяжкі корисливі злочини, та вчинив нові тяжкі злочини через декілька місяців після звільнення з місць позбавлення волі, суд дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого без ізоляції від суспільства неможливе. Враховуючи факт щирого каяття і незначний розмір суспільної небезпеки, суд, керуючись статтями 373, 374 КПК України, вважав можливим призначити покарання у вигляді ув’язнення на термін, ближчий до нижньої межі, встановленої у санкції закону. Це чотири роки позбавлення волі. Також засуджений має сплатити на користь держави 7 тис. 379 грн. процесуальних витрат за проведені дактилоскопічні, товарознавчі і трасологічну експертизи», – інформують у суді.

До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою. Протягом 30-ти днів з дня проголошення вироку на нього може бути подано апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного суду.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2020 року пресцентр Корольовського районного суду м. Житомира поінформував про вирок 25-річному чоловікові за крадіжку жіночих шуб з магазину – 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд крадіжка Бердичів вирок  
Матеріали по темі