Місто

У Житомирі на Великій Бердичівській будівельники перекладають тактильну плитку, яка вела в бетонний стовп

29 April 2020, 17:10

28 квітня у спільноті «Архітектори за розвиток Житомира» у Facebook оприлюднили світлину з новою тактильної плиткою біля пішохідного переходу на вул. Великій Бердичівській, яка веде прямісінько в бетонний стовп. 29 квітня зранку таку помилку почали виправляти.

«Скажімо так, це робочий момент, коли бригада, яка влаштовує цю плитку, вирізала не по проєкту деяку ділянку. І вони її не влаштовували, а просто положили, щоб спитати керівництво чи так, чи не так, чи як, тому що тут дійсно нестандартна ситуація», – говорить інженер проєкту реконструкції вул. Великої Бердичівської Олександр Пославський.


Наразі будівельники зменшують довжину тактильної плитки з 4 метрів до мінімальної.

«Ми пояснили бригаді, як облаштувати цю плитку правильно, 1,80 м. повинні ми забезпечити мінімальну ширину проходу і таким чином ми цю ситуацію виправляємо», – додає Олександр Пославський.

Начальник управління капітального будівництва розповідає, що під час облаштування пішохідних зон, зокрема укладання тактильної плитки, виникає кілька проблем.

«Підрядні організації і проєкти стикаються з тим, що раніше, років 30-40, на перехрестях, можливо, тоді їх ще не було, встановлені опори електроосвітлення, десь було висаджено дерево, яке прямо на пішохідному переході. І зараз є питання або переставляти опору на два тири метри в інше місце, або демонтувати дерево. Є таке, що рівні бортового каменю теж не дозволяють, ливнева каналізація теж на пішоході, але проєктанти над цим працюють», – розповідає начальник УКБ Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Натомість на вул. Небесної Сотні досі лежить тактильна плитка навколо сітілайту, яку уклали ще у 2018 році.

«Ту ділянку, вона входила до вул. Київської, робив один підрядник. Ділянку по Небесній Сотні робив другий підрядник. Ми попросили і тих, і тих прибрати ці дві плитки, але так наразі воно залишилось. Вони виправлять, можливо, хлопці просто забули», – пояснює В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, у Житомирі розпочали капітальний ремонт Великої Бердичівської від бульвару до вулиці Довженка.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 начальник УКБ В’ячеслав Глазунов прокоментував «геніальну» розкладку тактильної плитки в Житомирі, над якою кепкують в соцмережі. А у 2019 році начальник управління розповідав, що виправити усі недоліки підрядник має до кінця літа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тактильна плитка стовп Велика Бердичівська Глазунов  
Матеріали по темі