Здоров'я

​Бердичівську лікарню, де є спалах коронавірусу, збираються закрити на карантин, а інфікованих медпрацівників перевіряє управління держпраці

30 April 2020, 12:23

У Житомирській області станом на ранок 30 квітня серед 374 хворих на коронавірус – 77 медичних працівників. Найбільше – у Бердичівській міській лікарні. Там з ситуацією розбиралась комісія управління охорони здоров’я ОДА. Нині ж лікарню збираються повністю закрити на карантин.

Про це 30 квітня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів головний санітарний лікар Житомирської області Зіновій Парамонов.

«Вона є серйозним вогнищем захворювання медичних працівників в області. Майже 40 % всіх медичних працівників, які захворіли, це в Бердичівській міській лікарні. Внаслідок грубих порушень і санітарного, і проти епідеміологічних, і тактичних різних міроприємств, які повинні були бути прийняті при поступленні інфекційних та підозрілих хворих, сьогодні винесено мною постанову і направлена керівництву міста, що така лікарня сьогодні повинна бути переведена в карантин, і повинні бути прийняті міроприємства керівництвом міста до головного лікаря і заступників», – сказав Зіновій Парамонов. ˜

Також на брифінгу начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик спростував інформацію про те, що медична сестра Бердичівської лікарні, яка принесла коронавірус у відділення лікарні й інфікувала пацієнтів та колег, направляла пояснення о УОЗ і зазначив, що з цією ситуацією ще розбирається управління держпраці.

«По кожному працівнику направляється екстрене повідомлення в управління держпраці, де буде розглянуто чи це випадок інфікування на робочому місці і розцінюватися буде, як професійне захворювання, чи випадок який інфікований у побуті. На час роботи з хворими на COVID-19 у медичних працівників засоби індивідуального захисту дійсно були наявні і використовувалися. Але у випадках висновків абсолютно всіх комісій, не тільки нашої комісії обласної, а і на рівні держави, відмічається, що саме через безпечність і недотримання протиепідеміологічних заходів і відбувається інфікування медичних працівників. По даному випадку у нас є повна інформація, але до завершення роботи, в тому числі і управління держпраці, я озвучуватиїї не буду, бо знову будуть дописи і домисли, але повідомлю, що ми з повагою відносимось не залежно від того, де отримали вони інфікування. Даний медичний працівник пройшов стаціонарне лікування, виписаний на повному бюджетному забезпеченні. У зв’язку з тим, що повторна ПЛР-діагнгостика була позитивна, знаходиться на обсервації знову ж таки у медичному закладі, який визначений, як місце обсервації. Претензій до медичного персоналу і закладу немає. Ніяких пояснень на управління здоров’я ми не вимагали і не отримували на сьогоднішній день. Завжди інформація, яка озвучується на брифінгах, вона достовірна і відповідає тим даним, які нам надають з місць безпосередньої роботи і інфікування наших медичних працівників», – зазначив Микола Суслик.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко додав: «Якщо буде доведено перекручування фактів, то безумовно вибачимось, якщо ми допустили некоректну поведінку щодо будь-якої особи».

Нагадаємо, 23 квітня в райцентрі Житомирської області зафіксували спалах коронавірусу серед медичних працівників – 9 випадків за добу. Станом на 30 квітня в області захворіли ще 2 медпрацівників, які мали безпосередній контакт із хворими на COVID-19 дітьми.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 30 квітня в Україні вже підтвердили коронавірус у понад 10 тисяч людей: за добу 540 нових випадків. За добу в Житомирській області кількість хворих на коронавірус зросла на 17 осіб.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР Бердичів лікарня медпрацівники карантин  
Матеріали по темі