Економіка

З наступного року працівник самостійно обиратиме банк для виплати заробітної плати, - НБУ

30 April 2020, 14:30

Національний банк України оптимізував порядок переказу коштів роботодавцем на виплату заробітної плати працівникам.

Про це 29 квітня повідомила пресслужба Нацбанку.

«Після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, у тому числі рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором», - йдеться у повідомленні.

Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати. Вона запрацює з 1 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці мали час доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси.

«Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг», – прокоментував заступник голови Національного банку Сергій Холод.

Відповідні зміни містить постанова правління НБУ від 24 квітня 2020 року № 56 «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2020 року розмір мінімальної заробітної плати становить 4723 гривні, а прожитковий мінімум – 2027 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банк зарплата НБУ  
Матеріали по темі