Події

​У Житомирській області оголосили про підозру в замаху на вбивство кількох осіб 25-річному чоловіку, який закинув гранату в будинок односельчанина

2 May 2020, 12:10

У Житомирській області взяли під варту молодика, який у Гришківцях Бердичівського району закинув гранату в будинок односельчанина.

Про це 30 квітня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Наразі, 29.04.2020, за участю процесуального прокурора, судом розглянуто клопотання щодо застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному у скоєнні замаху на вбивство. Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави», - йдеться у повідомленні.

Замах на вбивство було скоєно 12 квітня 2020 у Бердичеві, у нічний час доби.

За даними слідства, місцевий житель, 1994 року народження, завітавши до місця проживання свого неприятеля та знаючи, що в будинку проживає троє осіб, розбив вікно в одній із кімнат, привів у готовність вибуховий пристрій та кинув його через вікно у середину будинку.

На щастя, у момент вибуху жоден із мешканців будинку не перебував у кімнаті, куди потрапив вибуховий пристрій, тому постраждала лише одна людина (легкі тілесні ушкодження) та знищено і пошкоджено майно потерпілого.

За інформацією пресслужби ГУНП в Житомирській області, 25-річному жителю Гришківців повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

«Слідчі Головного управління Національної поліції Житомирщини оголосили про підозру 25-річному жителю селища Гришківців. Подія сталася уночі 12 квітня. Нині чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У ході досудового розслідування правоохоронці досліджували зібрані на місці події докази, призначали експертні дослідження, спілкувалися зі свідками та з’ясовували всі причини й обставини події тієї ночі. Усе це дало підстави поліцейським встановити причетність і затримати за підозрою у вчиненні кримінального діяння 25-річного односельчанина потерпілих. Нині йому оголошено про підозру у вчинені замаху на вбивство (ст. 15 (Замах на злочин), ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловікові за вказане протиправне діяння загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі», - йдеться у повідомленні поліції за 1 травня.


Відеосюжет про подію в Гришківцях «Надзвичайних новин»

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 12 квітня 2020 у селі Гришківці Бердичівського району невідомий вкинув гранату у вікно приватного будинку. Відбувся вибух, від якого ніхто з трьох осіб, які на той момент перебували в будинку, не постраждав. У поліції також додали що один з мешканців будинку раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та розбій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замах на вбивство граната вибух Гришківці  
Матеріали по темі