Здоров'я

​Лікарню у Бердичеві закрили на карантин, ще один спалах COVID-19 - серед медиків Коростеня

4 May 2020, 11:32

У Житомирській області понад 100 медичних працівників захворіли на коронавірус. Бердичівську лікарню вже закрили на карантин. Новий спалах хвороби зафіксували і серед працівників лікарні в Коростені.

Про це 4 травня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день маємо 107 медичних працівників, які хворі на COVID-19. Серед медичних працівників є двоє, які в стані середньої важкості, решта – задовільного стану. В суботу, коли 30 випадків було виявлено, то більше половини – це медичні працівники. 28 – у Бердичеві, по Житомиру у нас 39 працівників, але це з урахуванням первинної ланки, де (захворіла) 21 людина, і ЦМЛ №2 – 16, ще є два пацієнта, які в побуті інфікувалися і знаходять на самоізоляції», – зазначив Микола Суслик.

Також він додав, що Бердичівська лікарня закрита на карантин, а медиків направили на роботу в районну лікарню.

«Бердичівська лікарня закрита на карантин для доліковування тих пацієнтів, які є в лікарні. Персонал, який не задіяний до роботи, він або в самоізоляції, якщо десь контактував, або ж, якщо лікарі не були в контакті із хворими і персоналом, які є потенційним ризиком для захворювання, направлені для роботи в Бердичівську районну лікарню, а потік пацієнтів з COVID-19 направлений в Житомирську районну лікарню. Тому зараз лікарня працює в такому закритому режимі», – сказав Микола Суслик.

Головний санітарний лікар області Зіновій Парамонов розповів, що в Коростенській міській лікарні на коронавірус захворіли багато медичних працівників.

«Мене турбують ті вогнища, які виникли в наших лікувальних закладах. На минулому тижні була винесене постанова по Бердичівській міській лікарні, у зв’язку з тим, що в результаті некваліфікованої організації медичної допомоги керівництвом цієї лікарні у лікувальному закладі захворіли 38 працівників, з них 28 це медичні працівники і 9 це обслуговуючий персонал. Якщо взяти, що в Бердичівсьому районі в нас є 85 випадків, то в лікарні майже 50 відсотків. Лікарня стала джерелом інфекції в районі. Тому закриття було вимушене. Другим вогнищем, яке може бути в нас в області, це є Коростенська міська лікарня. Там також маємо велику кількість захворілих. За вихідні ми обстежили ще 70 медичних працівників цієї лікарні, для того, щоб дати головному лікарю організувати роботу в ритмі такому, щоб можна було поки що не приводити до таких дій, що мали місце в Бердичеві», – зазначив Зіновій Пармонов.

Нагадаємо, 30 квітня повідомляли, що Бердичівську лікарню, де є спалах коронавірусу, збираються закрити на карантин, а інфікованих медпрацівників перевіряє управління держпраці.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 4 травня в Україні вже 12 331 випадок COVID-19, три сотні людей померли. у Житомирській області виявлено 430 хворих на коронавірус. За останню добу лабораторний центр опрацював рекордну кількість проб – 154, 10 з яких показали позитивний результат: 7 нових випадків і 3 повторні проби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР тест лікарі лікарня Коростень Бердичів  
Матеріали по темі