Здоров'я

Житомирський лабораторний центр кожні 5 днів має тестувати медиків на COVID-19, а в черзі вже 700 проб

4 May 2020, 13:12

Станом на 4 травня в обласному лабораторному центрі ще 700 проб у черзі на ПЛР-дослідження коронавірусної інфекції.

Про це 4 травня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів головний санітарний лікар області Зіновій Парамонов.

«Загальна черга, яка сьогодні у нас є на обстеження у лабораторному центрі, це близько 700 випадків підозрілих, які надійшли з усієї області. Вийшов наказ Міністерства охорони здоров’я, по якому кожні 5 днів медичні працівники, які приймають участь в лікуванні COVID-19, повинні в нас обстежуватись. Таких працівників в області десь 1 000. Якщо через кожні 5 днів, то вдень нам треба обстежувати 200 медичних працівників і більше нікого. Практично сьогодні не вписуються в цей наказ можливості нашої лабораторії», – зазначив Зіновій Парамонов.

Також в обласній лікарні 5 травня встановлять ще один апарат для обробки тестів на коронавірус, але підтверджувати результат буде лабораторний центр.

«Залучені позабюджетні кошти, в обласній лікарні зроблений ремонт під вірусологічну лабораторію. Завтра заїжджає апарат, протягом цієї неділі ми плануємо запустити цей апарат, але він буде працювати для моніторингу, для підтвердження тестів все-таки сертифікований і визначений лабораторний центр, тому верифікація тестів буде проводитись в лабораторному центрі», – сказав начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

Нагадаємо, 30 квітня директор Житомирського ОЛЦ розповів про недостовірність експрес-тестів на COVID-19, навантаження на вірусологів і 200 проб у черзі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 4 травня в Україні вже 12 331 випадок COVID-19, три сотні людей померли. у Житомирській області виявлено 430 хворих на коронавірус. За останню добу лабораторний центр опрацював рекордну кількість проб – 154, 10 з яких показали позитивний результат: 7 нових випадків і 3 повторні проби.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР тест лабораторний центр  
Матеріали по темі