Місто

Полущена фарба, іржа, та побиті ліхтарі: який вигляд має житомирський пішохідний міст через 4 роки після капремонту

5 May 2020, 15:01

Полущена фарба, іржа, недоречні написи та побиті ліхтарі такий вигляд 5 травня має підвісний пішохідний міст у парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

11 травня 2016 року пішохідний міст закрили на реконструкцію та відкрили у вересні до Дня міста. Тоді його очищали від іржи, фарбували спеціальною фарбою, а також частково ремонтували проблемні ділянки асфальтного покриття. З того часу на об'єкті не проводились масштабні роботи.

Втім, капітального ремонту цього року проводити не планують. Щодо поточних робіт то, міст можуть частково пофарбувати, якщо віднайдуть кошти, проте таку можливість розглянуть не ближче середини літа, - кажуть в КП «Експлуатація штучних споруд».


«Він в нормальному стані, все справне. Правда, три роки тому там проходив капітальний ремонт були пофарбовані всі металоконструкції. За три роки через дощі фарба ржавіє, сама перильна частина поржавіла частково. На цей рік ми не запланували його красити. Також не планували покрасити його перильну частину, можливо і б красили, але кошти не виділялися. Ми своїми поточними, адже там треба лише поточний ремонт виконувати. Зараз сказали трохи обмежити у зв'язку з коронавірусом та зі скрутою підприємства, бо кошти приходиться трохи повернути», - говорить Володимир Сидорчук.

Побиті ліхтарі замінять, а нічна підсвітка працює й в період карантину, - кажуть в КП «Міськсвітло».

«Підсвітка працює і працює вже давно. Крадіжка, яка там відбулася, була ще рік тому. Відновили обладнання, поставили на сигналізацію. Наразі пультова охорона підключена до об'єкта, якщо щось відбувається, то вони одразу виїжджають. Був випадок, коли сигналізація спрацювала, виїхала бригада охорони, але нікого не було, більше таких випадків не було», - розповідає директор КП«Міськсвітло» Сергій Ковальчук.

Нагадаємо, на початку грудня 2016 на підвісному мосту комунальники монтували нове освітлення. Підсвічений міст у парку Житомира з висоти пташиного польоту тут.


Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2017 року з мосту було викраде деяке обладнання на 174 тис. грн. А в квітні 218 року комунальники почали відновлювати освітлення на пішохідному мосту.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пішохідний міст парк  
Матеріали по темі