Події

​Рятувальники Житомирської області ліквідували пожежу в Поліському заповіднику, тиждень гасили лісову підстилку

6 May 2020, 10:06

У Поліському заповіднику потушили загорання лісової підстилки, яка загорілася 28 квітня. Пожежі у лісових масивах на території Лугинського та Олевського районів локалізовані.

Про це вранці 6 травня повідомили на сайті управління ДСНС у Житомирській області.

«5 травня ліквідовано загорання лісової підстилки на території Поліського природного заповідника поблизу с. Рудня-Перганська Олевського району. Станом на 7 год. 6 травня підрозділами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків тління лісової підстилки, пеньків та деревини. Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 94 чоловіки та 28 одиниць техніки, з них від ДСНС 54 чоловіки особового складу та 21 одиниця техніки», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, по обіді 28 квітня загоряння трав’яного настилу в Олевському районі перекинулось на ліс у Поліському природному заповіднику.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2020 року на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах: за наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів і будинки, зокрема – горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах. Станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба. 22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області.

Житомир.info.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ліс Поліський заповідник рятувальники  
Матеріали по темі