Влада

Житомирський міськвиконком зібрався на чергове засідання, питання послаблення карантину не розглядають. Трансляція

6 May 2020, 10:37

Чергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради призначене на 10:00 год. 6 травня.

Про це 30 квітня повідомила пресслужба міськради.

У порядку денному – 25 питань, більшість з яких будуть розглянуті у «закритому» режимі, бо стосуються неповнолітніх.

Зазначимо, що мер Житомира Сергій Сухомлин говорив про можливий розгляд на засіданні виконкому 6 травня питання про поступове зняття карантинних обмежень, які на засіданні 4 травня ухвалив Кабінет міністрів: перший з п’яти етапів послаблення карантину почнеться з 12 травня. Станом на 10:00 6 травня відповідна постанова Кабміну на Урядовому порталі не оприлюднена.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину.

Влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі раніше: з 1 травня дозволять працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування зможуть обслуговувати клієнтів «на винос». З ранку 29 квітня на «Житньому» ринку почали наводити порядок та готуватися до відкриття, а 1 травня частина торговців вже працювали на своїх звичних місцях. 5 травня на ринку відновив роботу м’ясний павільйон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком 
Матеріали по темі