Здоров'я

У Житомирській ОДА розповіли про кількість важких хворих на COVID-19 та про велику затримку ПЛР-діагностики

6 May 2020, 11:10

До лікувальних установ Житомирської області госпіталізовані 95 пацієнтів, у яких діагностували коронавірусну хворобу, серед недужих – шестеро дітей. Один хворий підключений до апарату штучної вентиляції легень.

Про це 6 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик. Він наголосив: за добу в області виявили лише 7 випадків захворювання на COVID-19, однак ця кількість могла б бути більшою, якби не існувало затримки з ПЛР-діагностикою.

«У нас за останню добу додалося ще 7 випадків захворювання, але, на жаль, сьогодні по лабораторному центрі ми маємо велику затримку з проведення ПЛР-діагностики, тому кількість захворілих може бути більшою. Серед семи випадків є одна дитина і один медичний працівник по Коростеню. Сьогодні на лікуванні у стаціонарах знаходиться шестеро дітей. Стан їх усіх ближче до задовільного, всього діток у нас протягом усього періоду інфікування захворіло 30. З 95 пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, потребують уваги 8 пацієнтів, 1 пацієнт знаходиться на штучній вентиляції легень, стан стабільний, покращується. Четверо пацієнтів знаходяться на кисневій підтримці і троє потребують ще спостереження у відділеннях інтенсивної терапії. Серед медичних працівників на сьогоднішній день важких інфікованих COVID-19 немає», – повідав начальник управління охорони здоров’я ОДА.

Відповідаючи на запитання журналістів, Микола Суслик розповів, що своєї черги на проходження ПЛР-діагностики нині чекають 800 проб.

«За минулу добу у нас проведено 124 обстеження і, на жаль, у зв’язку із збільшенням потоку надходження аналізів сьогодні вже є черга до 800 проб», – зазначив начальник УОЗ.

Нагадаємо, станом на 22.30 5 травня у Житомирській області лабораторно підтвердили 455 випадків захворювання на коронавірус. За останню добу – 7 нових. Одужали ще 6 людей.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 6 травня в Україні лабораторно підтверджено 13184 випадки COVID-19, з них 487 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Суслик  
Матеріали по темі