Здоров'я

Житомирський обласний лабораторний центр три дні не буде приймати матеріал для тестів на COVID-19

6 May 2020, 13:56

Житомирський обласний лабораторний центр попередив керівників медичних закладів, що 7-9 травня не буде приймати матеріал на тестування коронавірусу методом ПЛР, окрім матеріалів від важкохворих на COVID-19 та малолітніх дітей.

У розпорядження Житомир.info є відповідний лист за підписом керівника Житомирського ОЛЦ, головного державного санітарного лікаря області Зіновія Парамонова, датований 6 травня 2020 року.

«Таке рішення прийнято по причині завантаження лабораторії на 7-8 днів наперед та відсутністю можливостей для зберігання такої кількості біологічного матеріалу. Надалі просимо обгрунтовано підходити до забору та направлення матеріалу на ПЛР-тестування та як це передбачено стандартами медичної допомоги», - йдеться у листі.

Зазначимо, на брифінгу 6 травня начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик інформував, що на проходження ПЛР-діагностики нині чекають 800 проб, а за минулу добу було проведено 124 обстеження.


Нагадаємо, голови Житомирської обласної ради та ОДА й ще більше десятка чиновників, які контактували з хворим на коронавірус першим заступником голови облради, оперативно отримали результати тестів і прозвітували про це 5 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 30 квітня 2020 року директор ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України Зіновій Парамонов розповідав, що в ОЛЦ не вистачає вірусологів та лаборантів, аби оперативно проводити ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусної інфекції у пацієнтів. На 30 квітня в центрі чекали своєї черги вже 200 аналізів.

Станом на 22.30 год. 5 травня 2020 року у Житомирській області лабораторно підтвердили 455 випадків захворювання на коронавірус, за останню добу – 7 нових. Загалом 11 людей померли, 37 людей одужали.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус ОЛЦ Парамонов тест  
Матеріали по темі