Події

​Уночі на Київській у Житомирі стріляли: ТОРівці затримали трьох учасників конфлікту (доповнено)

7 May 2020, 10:36

Пізно ввечері 6 травня поблизу магазину на вулиці Київській у Житомирі відбулась стрілянина. На місце події прибули інспектори роти ТОР, які застали трьох учасників конфлікту.

Про це вранці 7 травня повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Учасників нічної стрілянини на Київській затримали інспектори роти ТОР. 6 травня, о 22-й годині 30 хвилин, інспекторам роти тактико-оперативного реагування надійшло повідомлення, що на вулиці Київська, поблизу магазину, відбулась стрілянина. Коли ТОРівці прибули на місце події то виявили трьох громадян з тілесними ушкодженнями та зі слідами крові на речах. Двоє з чоловіків поводили себе агресивно та намагались вчинити бійку з третім», - йдеться у повідомленні.


Як пояснив патрульним поліцейським громадянин, він здійснив декілька пострілів з травматичного пістолета убік нападників, що накинулись на нього, в результаті чого останні отримали тілесні ушкодження.

Під час поверхневої перевірки громадян патрульні виявили предмет, ззовні схожий на кастет, та травматичний пістолет.

Чоловіка, на якого, з його слів, напали невідомі — забрала «швидка», інші учасники конфлікту після отримання медичної допомоги відмовились від госпіталізації.

На місце виклику патрульні поліцейські викликали працівників слідчо-оперативної групи.

Згодом у пресслужбі ГУНП вЖитомирській області розповіли подробиці інциденту.

«За першочерговою інформацією, 6 травня увечері, після 22:00, на вулиці Київській між трьома чоловіками виник конфлікт через зроблене одним з них зауваження щодо антигромадської поведінки двох інших. Останні повели себе агресивно й накинулись на перехожого з лайкою та стусанами. Натомість він, захищаючись, застосував травматичний пістолет, здійснивши кілька пострілів у напрямку нападників», - повідомили в поліції.

До місця події прибули ТОРівці, які і затримали учасників конфлікту. Також в обставинах події розбирались працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції. Так, встановлено, що агресивними молодиками є двоє братів, 1994 та 1997 років народження, які тимчасово проживають в Житомирі

«Чоловік, який зробив їм зауваження, житомирянин. Він повертався додому, коли побачив, як хлопці просто на вулиці влаштували вбиральню. Його слова щодо неадекватності таких дій ними були сприйняті войовниче і виникла сутичка. Чоловікові знадобилась медична допомога і «швидкою» він був доставлений до лікарні, але не госпіталізувався», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.

«Згодом під час огляду в одного з молодиків поліцейські вилучили кастет. Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події – ст. 296 (Хуліганство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування усіх обставин події. Так, встановлено, що вилучений у потерпілого травматичний пістолет зареєстрований і він є його власником. Проводяться інші слідчі дії», - додали в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на Великдень, 24 квітня 2020, на околиці Житомира конфлікт між чоловіками закінчився стріляниною, поліцейські затримали підозрюваного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стілянина пістолет зброя бійка кастет  
Матеріали по темі