Події

У Житомирській області чоловік за 300 доларів продав гранату, щоб розрахуватися за газ, та отримав 3 роки в’язниці

7 May 2020, 11:46

40-річного жителя міста Бердичів Житомирської області засудили до трьох років ув’язнення за незаконний продаж реактивної протитанкової гранати. Такий вирок ухвалив Бердичівський міськрайонний суд.

Про це 6 травня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Досудовим слідством було встановлено, що у грудні минулого року чоловік незаконно придбав бойовий припас (РПГ №26 «Аглень») та переніс його в помешкання свого знайомого для зберігання. Сам тим часом знайшов покупця, якому продав гранату за 300 доларів. У подальшому її було вилучено працівниками поліції», – йдеться у повідомленні.

Дії чоловіка кваліфікували за частиною 1 статті 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами). На суді обвинувачений пояснив, що гранату виявив на металобазі. Оскільки там її могли знайти діти, вирішив забрати небезпечну знахідку та сховати у знайомого (матеріали щодо останнього виділено в окреме провадження). Згодом, за словами обвинуваченого, йому знадобилися гроші розрахуватися з боргами за газ і він вирішив гранату продати.

«Інкримінований чоловіку злочин є тяжким та суспільно небезпечним – під час проведення експертизи даний боєприпас пробив броню танка! Призначаючи покарання, суд враховував особу обвинуваченого, який щиро розкаявся, однак раніше уже мав судимість, а також факт вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою. Також взято до уваги, що такий злочин чоловік скоїв уперше. Тож, керуючись статтями 373, 374 КПК України, суд визнав чоловіка винним у скоєнні інкримінованого йому злочину та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі», – інформують у Бердичівському міськрайонному суді.

Протягом 30-ти днів вирок може бути оскаржено у Житомирському апеляційному суді. До набрання вироком законної сили чоловік лишатиметься під вартою.

Вирок суду щодо вказаної кримінальної справи, оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень 6 травня, можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2020 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднили Вирок Корольовського районного суду м. Житомира, відповідно до якого військовослужбовця-капітана, який привіз із зони АТО гранату і патрони, засудили до чотирьох років позбавлення волі. Однак на підставі закону про амністію суд одразу ж звільнив засудженого від відбування цього покарання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок граната  
Матеріали по темі