Економіка

Житомирські фермери не надто активно користуються сайтом «Відкритий ринок», щоб продавати свою сільгосппродукцію

8 May 2020, 11:16

Громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Асоціаціє міст України запустили проєкт «Відкритий ринок».

Про старт проєкту АМУ повідомила 15 квітня.

«На спеціальному інтерактивному сайті https://rynok.in.ua/ фермери з усієї України зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. Проєкт некомерційний, тому користування платформою є безкоштовним», - зазначалося у повідомленні.

Станом на 8 травня на майданчику, де виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі можуть зустрітись без посередників, найбільш активні фермери з Київської та Полтавської областей. В Житомирській області пропонується лише п’ять позицій: огірки, поросятка, морква, буряк та картопля.

Нагадаємо, влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі з 1 травня 2020 року: дозволили працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування можуть обслуговувати клієнтів «на винос». З ранку 29 квітня на «Житньому» ринку в центрі Житомира почали наводити порядок та готуватися до відкриття, а 1 травня частина торговців вже працювали на своїх звичних місцях. 5 травня на ринку відновив роботу м’ясний павільйон.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину. ввечері 7 травня на урядовому порталі оприлюднили постанову Кабінету міністрів про послаблення карантинних заходів з 11 травня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ринок фермер сільськегосподарство  
Матеріали по темі