Здоров'я

​Влада Житомира домовилась з австрійською компанією про поставку ПЛР-тестів, які в рази дешевші від нинішніх

8 May 2020, 14:34

8 травня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що міська влада веде переговори із австрійською компанією щодо закупівлі ПЛР-тестів. За словами міського голови, ці системи тестування забезпечують майже 100% результат і, крім того, вони є значно дешевшими за ті, що нині використовують в лабораторії.


«Вчора ми дуже швидко за допомогою бізнесу знайшли і на нас вийшла австрійська компанія, яка розробила найсучасніші ПЛР-тести. Ці ПЛР-тести вже можуть відвантажувати на Житомир. Вчора ми закінчили спілкування з ними десь о 21-й годині вечора. Вчора паралельно я звернувся до міністра охорони здоров’я. Сьогодні вранці звернулись до головного санітарного лікаря Ляшка. Вони пообіцяли, що тести пройдуть сертифікацію в Україні за один день, якщо мають всі необхідні документи. І ці тести робляться не 3-8 годин, як ті, які робить лабораторія, а до 30 хвилин. Це перший момент. Ці тести мають усі європейські сертифікати і підтвердження американського інституту. Точність цих тестів до 100%. І найголовніше, ви знаєте вартість ПЛР-тестів, які зараз робить наша лабораторія? В середньому - 1400-1800 гривень. Якщо ви візьмете приватний бізнес, який також робить тестування людей в Києві чи в Житомирі, то це від 2500 до 4000 тисяч гривень. Австрійська компанія пропонує ці тести по 7,5 євро, тобто по 250 гривень. Є трохи різниця», - розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у Житомирі планують закупити власну лабораторію для ПЛР-тестування.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 8 травня в Україні лабораторно підтверджено 14195 випадків COVID-19, з них виявили впродовж останньої доби 504. У Житомирській області лабораторно підтверджено 480 випадків коронавірусу, 45 пацієнтів одужали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест  
Матеріали по темі