Фоторепортаж

Як за 5 місяців змінилося «запарканне» будівництво у центрі Житомира. Фоторепортаж

8 May 2020, 15:31

На початку грудня 2019 року Житомир.info робив фотоогляд будівельних об’єктів у центральній частині Житомира та парканів довкола них. Переважна більшість із огорож тоді нагадувала дошку оголошень, а будівлі за деякими з них ледь виднілися.

За п’ять місяців дещо змінилося: за нашими спостереженнями, два паркани забрали, за чотирма – «виросли» нові поверхи. Інші частково замінили та почистили від рекламних оголошень. Ще кілька не змінилися, а зовнішній вигляд деяких став ще гіршим – пошарпаним і неохайним.

Нагадаємо, у березні 2018 року на вулиці Київській почали огороджувати будівельним парканом двоповерховий будинок, замість якого планують звести семиповерховий торговельно-офісний центр у стилі біо-тек. Роботи ще тривають. У лютому 2019 року почали зносити корпус колишнього заводу «Електровимірювач». Реконструкцію колишнього житомирського ресторану «Смоленськ» планували завершити до кінця 2018 року. У січні 2019 року тоді ще головний архітектор Житомира Юрій Безбородов показав, який вигляд може мати будівля після реконструкції.

Наприкінці листопада 2018 року на перехресті вулиць Покровської та Михайла Грушевського огородили земельну ділянку, яка належить Леоніду Крігеру, там будують багатоповерхівку преміум-класу.

На початку березня 2019 року у міській раді з'ясовували, чи ведеться будівництво по вулиці Хлібній, 22-б. Будівельним парканом ділянка огороджена і досі.

Реставрацію будівлі колишнього магістрату розпочали в жовтні цього року. Впродовж серпня-листопада у сквері на Лятошинського мали побудувати декоративний фонтан «Лотос Небесної Сотні» за майже 400 тисяч гривень. Однак роботи з будівництва фонтану закінчилися пізніше, і зараз конструкція готова повністю, однак фонтан не працює, як, власне, і всі водограї у місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркан будівництво новобудова реконструкція  
Матеріали по темі