Місто

У Житомирі активісти з плакатами заблокували в’їзд до будівельного гіпермаркету «Епіцентр»

12 May 2020, 10:01

Вранці 12 у Житомирі на Київському шосе біля будівельного гіпермаркету «Епіцентр» активісти Національного корпусу влаштували акцію протесту.

Люди прийшли з плакатами і заблокували в’їзд на територію гіпермаркету. Виступають проти незаконної забудови «Епіцентру» та хочуть привернути увагу влади та керівництва гіпермаркету.

На місці присутні працівники поліції. До протестувальників на розмову вийшов представник «Епіцентру».

Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 26 липня 2019 року депутати Житомирської міської ради проголосували за рішення, яке дозволило розпочати будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр». Зробити це їм вдалось із другої спроби. ПАТ «Нова лінія», яке входить до групи «Епіцентр», хотіло отримати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га за адресою Київське шосе, 4/2 у Житомирі. На цій земельній ділянці збираються побудувати торговий центр площею 18 тис. кв. м. Дане питання розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 24 липня, але для прийняття рішення не вистачило голосів.

Виступи і демарші житомирських депутатів під час обговорення питання будівництва гіпермаркету мережі «Епіцентр» на сесії 24 липня 2019 року, дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2020 року в Житомирі на Київському шосе відкрили будівельний гіпермаркет «Епіцентр»: на позачерговому засіданні міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин закликав містян не їхати на відкриття, а дочекатися завершення карантину, сама ж компанія «Епіцентр К» в офіційному коментарі пояснила, що вирішили відкрити магазин у Житомирі саме зараз «щоб забезпечити місто стратегічно важливими товарами та необхідною продукцією». Поліція перевіряла гіпермаркет у перші дні роботи і не виявила порушень.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 4 травня повідомив, що під час карантину торгівля будівельними матеріалами заборонена, а будівельні гіпермаркети можуть торгувати лише медичними виробами, засобами гігієни, засобами зв’язку.


Житомир.info.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Епіцентр активісти протест  
Матеріали по темі