Влада

​Парамонов продовжує працювати на посаді головного санітарного лікаря Житомирської області

12 May 2020, 11:23

Зіновій Парамонов не звільнений з посади директора Житомирського обласного лабораторного центру та з посади головного санітарного лікаря області. Він продовжує працювати.

Про це 12 травня на онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«У мене немає інформації про звільнення головного санітарного лікаря Житомирської області Зіновія Парамонова і ніколи не було, хочу сказати. Його призначення і звільнення є виключною компетенцією головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, наказ щодо звільнення чи не звільнення… Зіновій Михайлович працює, більше того, він вчора доповідав по ситуації по COVID-19. Якщо він буде знаходитись на лікарняному, то його обов’язки буде виконувати його заступник, пан Васильков, як це було в кінці минулого тижня», - повідомив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, 6 травня 2020 року Житомирський обласний лабораторний центр попередив керівників медичних закладів, що через завантаження лабораторії 7-9 травня не буде приймати матеріал на тестування коронавірусу методом ПЛР, окрім матеріалів від важкохворих на COVID-19 та малолітніх дітей.

У цей же день на початку позачергового засідання міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин висловив обурення щодо листа директора обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова стосовно обмеження проведення ПЛР-тестування. Міський голова вважає, що Парамонова, який також є головним санітарним лікарем області, треба звільнити.

Ввечері 6 травня до ОЛЦ завітав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Парамонова.

Натомість, колектив Житомирського лабораторного центру вважає звільнення Зіновія Парамонова «політичним» і підготував звернення до президента з проханням не допустити звільнення з посади головного санітарного лікаря Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 7 травня на брифінгу в ОДА повідомили, що зразки, відібрані у хворих з підозрою на коронавірус жителів Житомирській області, перевірятимуть у лабораторних центрах інших регіонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Парамонов ОЛЦ головний санітарний лікар звільнення посада коронавірус тест  
Матеріали по темі