Суспільство

Община вірмен «Еребуні» профінансувала ремонт нової лабораторії в Житомирській обласній лікарні ім. Гербачевського

12 May 2020, 17:52

У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського відкрили лабораторію, де перевірятимуть проби на COVID-19. Ремонт у приміщенні профінансувала фірма «Урарту». Її директор – заступник голови обласної общини вірмен «Еребуні».

Ми всі ходимо під Богом, всі живемо в Житомирській області, в Житомирі, і комусь потрібно було допомогти. Ми почули – наша вірменська община «Еребуні», – порадились, що потрібно допомогти та й вирішили це зробити. Я особисто, як директор фірми «Урарту», профінансував ремонт. Ми не самі робили, у нас підрядна організація була – фірма «Комунальник». Дякую їм за те, що виконали роботу якісно та швидко», – каже директор виробничо-комерційної фірми «Урарту» Азат Сароян.

Община вірмен вже не вперше допомагає медичним закладам Житомирської області, адже її представники переконані, що це сприятиме боротьбі з пандемією.

«Ні для кого не секрет, що сьогодні наша медицина потребує допомоги, тому що вона не в найкращому стані. А медики та медицина сьогодні намагаються спасти нас всіх від пандемії, яка настигла нашу Україні, і тому ми всіляко намагаємося допомогти сьогодні», – додає голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян.

За словами генерального директора лікарні, працівники лабораторії можуть перевіряти приблизно 30 проб за добу. Зараз вона працює у тестовому режимі.

«Ми дуже вдячні за те, що нам допомогли в такий важкий час, тому що це дуже значні кошти, які необхідні для проведення ремонту під таку лабораторію. Вона буде працювати в цілодобовому режимі – 24 години на добу 7 днів на тиждень. Зараз вона проходить тестування. Я думаю, що пройде два-три дні і ми почнемо працювати самостійно, надавати таку діагностичну допомогу нашим пацієнтам», – розповідає генеральний директор обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Наостанок представники вірменської общини подарували генеральному директору та завідуючій лабораторії ікону художника Артура Хачатряна, яку розмістять у новому приміщенні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: «Еребуні» вірменська община лабораторія лікарня  
Матеріали по темі