Здоров'я

Житомирська область отримала 90 млн грн медичної субвенції, за COVID-19 медпрацівникам доплатили 310 тис. грн

13 May 2020, 11:40

Медичні працівники, які надавали допомогу хворим на коронавірус, вже отримали 300% доплати до окладу за березень. Медсестрам та лікарям загалом виплатили 310 тис. грн. Йдеться про кошти державної субвенції. Окрім того, медики отримали фінансове заохочення з місцевих бюджетів. За квітень медпрацівникам доплату ще не надали.

Про це 13 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомила заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко, відповідаючи на запитання журналістів.

Вона зазначила, що загалом для області надійшло більше 90 млн грн медичної субвенції.

«Сума медичної субвенції дійсно надійшла в область, вона надійшла у квітні. І ця сума медичної субвенції в цілому для Житомирської області становила 90 млн 201 тис. грн, які були розподілені відповідно до постанови Кабінету міністрів №250. Із цієї суми 310 тис. грн – це кошти, які були виплачені медикам за роботу з хворими на COVID-19. Всі виплати були проведені згідно з вимогами чинного законодавства, а також враховуючи наказ Міністерства соціальної політики №145. За квітень виплата ще не проведена, тому що на сьогодні триває процес заключення угод між закладами охорони здоров’я і Національною службою охорони здоров’я України. Тому цю виплату за квітень ми ще очікуємо. У квітні було задіяно 18 закладів охорони здоров’я (для лікування пацієнтів з коронавірусом), це лікарні 1-ї та 2-ї хвилі, госпіталь, перинатальний центр, а також екстрена медична допомога», – поінформувала Наталія Остапченко.

Заступниця голови ОДА уточнила, що за березень доплату отримали 192 медичних працівники, як і анонсувалося раніше, хоча не усі з них були залучені до лікування хворих на коронавірус. Скільки лікарів та медсестер отримають доплати за квітень, Наталія Остапченко не озвучила.

«Зі 192 працівників не всі були залучені до роботи з хворими на COVID-19. У нас всього на території області в березні було 5 хворих на COVID-19 у чотирьох лікарнях, а також була залучена до роботи з хворими на COVID-19 екстрена медична допомога. Тому виплати отримала більша кількість медиків, ніж була залучена до роботи з тими, хто захворів на цю недугу. Так, це дійсно 192 людини, які отримали виплати не тільки за рахунок коштів державного бюджету, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів, які передбачили цю виплату у виді стимулюючих виплат, тобто премій. І таких премій у березні було виплачено на загальну суму 909 тис. грн», – повідала заступниця голови ОДА.

Нагадаємо, 11 травня під час брифінгу у Полтаві міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що 300% окладу медпрацівникам, які лікували хворих на COVID-19, за березень у повному обсязі виплатили лише у Полтавській області.

Хоча ще 7 травня під час щоденного брифінгу в ОДА начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик казав, що в Житомирській області всі медпрацівники, які працювали з пацієнтами, хворими на коронавірус, отримали доплату за березень.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2020 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин пояснив, чому місцевим медичним працівникам, які лікували хворих на коронавірус COVID-19, за березень надали 300% доплати до окладу, виділивши кошти з місцевого бюджету, не чекаючи надходження відповідної субвенції від Уряду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 медик лікар доплата брифінг Остапченко  
Матеріали по темі