Події

В Житомирській області митники піймали підприємців, які під виглядом осикових кілків відправляли до Данії чотиригранні бруски

14 May 2020, 14:20

Київською митницею Держмитслужби на Житомирщині зафіксовано спробу незаконного вивезення за кордон 6,5 тонн лісоматеріалів.

Про це 14 травня повідомила пресслужба Київської митниці.

«Відповідно до товаросупровідних документів, підприємці відправляли до Данії 16,6 тисячі виробів з дерева – осикових кілків для земляних робіт. Однак під час огляду товару митники вирішили ретельніше перевірити цю зовнішньоекономічну операцію, і виявили, що насправді підприємці намагаються експортувати за кордон чотиригранні бруски, експорт яких регулюється державою. Відповідно до вітчизняного законодавства, реалізація за межі митної території України в митному режимі експорту лісоматеріалів допускається за наявності сертифіката про походження лісоматеріалів. Такого сертифікату підприємці не мали та не змогли підтвердити походження деревини», - йдеться у повідомленні.

Через декларування товару не своїм кодом, стосовно експортера складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України. Санкціями статті передбачено штраф у розмірі 100% вартості вантажу та його конфіскація.

Митники повідомляють, що вантаж вилучено, а матеріали справи будуть скеровані до суду.

Як повідомляв Житомир.info, 12 листопада 2019 року пресгрупа управління СБУ в Житомирській області інформувала про викриття масштабного розкрадання лісоматеріалів з подальшим експортом переробленої деревини до країн ЄС: за попередніми оцінками, за час функціонування схеми зловмисники встигли вивезти за кордон продукції на понад 14 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця лісоматеріали Данія експорт  
Матеріали по темі