Місто

​У Житомирі обирають приміщення для майбутньої вірусологічної лабораторії та планують закупити 500 ПЛР-тестів

14 May 2020, 16:32

Житомирська міська рада планує закупити 500 ПЛР-тестів для діагностування COVID-19 у майбутню лабораторію.

Про це на брифінгу 14 травня повідомив Житомирський міський голова. Також він зазначив, що наразі обговорюють, де буде розташована лабораторія.

«Відібрали обладнання, яке необхідно. Вчора був відкритий валютний рахунок, щоб отримати. Сьогодні ми очікуємо контракт від австрійської сторони на ПЛР-тести. У нас вчора була нарада з нашою первинною ланкою медицини і ми обговорювали, де буде знаходитися. Це проспект Перемоги, а інший варіант це туберкульозне відділення, яке знаходиться на вулиці Бердичівській. Ми розуміємо, що це вірусологічна лабораторія і потрібно окреме приміщення аби не наражати на небезпеку всіх, хто знаходиться поруч», - говорить Сергій Сухомлин.


Втім перші ПЛР-тести використають для перевірки на достовірність.

«Ми плануємо закупити першу партію 500 тестів. Є певна процедура, спочатку від МОЗ потрібно отримати дозвіл на в'їзд цих тестів на територію України. Позавчора я був в МОЗ, спілкувався з міністром, зареєстрували лист і обіцяли зробити це швидко. Після того, як отримаємо першу партію, нам потрібно зробити налаштування обладнання. Звірити, пройти верифікацію цих тестів, які мають європейські сертифікати та американські дозволи. Перевірити те, що вони дійсно працюють добре і дають стовідсоткове підтвердження. Для цього ми пройдемо в центрі в Києві верифікацію»,- сказав Сергій Сухомлин.

Міський голова каже, що наразі, весь медичний персонал, а також комунальні співробітники потребують постійної перевірки на COVID-19, через це утворюється черга на діагностування в обласному лабораторному центрі, тому місту необхідно мати власну вірусологічну лабораторію.

«Те що наступним етапом ми будемо відкривати дитячі садочки з обмеженнями, обережно, але ми маємо всім вихователям зробити тестування, аби не було зараження дітей, тому нам потрібна ця лабораторія. Вона може сама заробляти на себе кошти, бо для вихователів, футболістів або комунальних працівників це може бути безкоштовно, для всіх бажаючих, хто хоче виїхати за кордон, це може бути платна послуга і первинка зможе на цьому заробляти», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Попередньо міський голова повідомляв, що така лабораторії може коштувати близько 1 млн 200 грн. Скільки буде коштувати для міста 500 тестів, поки що сказати не можуть.

Нагадаємо, місцева влада планує закупити власну лабораторія для діагностування COVID-19 шляхом ПЛР-тестування.


Як повідомляв Житомир.info, станом на 22:30 год. 13 травня у Житомирській області лабораторно підтверджено 533 випадки захворювання на коронавірус COVID-19, зокрема за останню добу хворобу виявили у трьох осіб – усі жителі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабораторія тести коронавірус міська рада  
Матеріали по темі