Місто

Чи святкувати цього року День Житомира - будуть вирішувати на загальноміському голосуванні

15 May 2020, 16:27

Трохи більше року тому, у квітні 2019 року, депутати Житомирської міської ради ухвалили рішення про перенесення Дня міста з вересня на травень. У третій статті затвердженого статуту Житомирської громади є пункт, у якому йдеться, що День міста Житомира святкуватимуть у третю суботу травня. Цьогоріч святкування мало б припадати на 16 травня, тобто вже цієї суботи. Втім, через карантинні обмеження відзначення дня народження Житомира відмінили. Ще на початку карантину міська влада перенаправила кошти, які були передбачені на святкування, на боротьбу з коронавірусом. Міський голова Сергій Сухомлин каже: чи святкувати день міста в цьому році, якщо це дозволить епідеміологічна ситуація, повинні вирішити житомиряни.


«Коли закінчиться карантин, ми будемо голосувати за бюджет участі, ми все ж зробимо голосування по цим проєктам. І разом з цим голосуванням ми також зробимо голосування: чи потрібно в цьому році відзначати День міста у вересні, чи в цьому році не буде святкування Дня міста. Тут залежить не тільки від коштів, чи будуть вони в міському бюджеті. Можна зробити це досить економно і без великих коштів. Але ще потрібно, щоб в людей був настрій та бажання такого свята. Тому я не думаю, що в травні його треба святкувати. Все ж треба запитати в людей, провести голосування. Якщо вони скажуть, що нам потрібне свято, то це ми будемо робити у вересні. Рішенням сесії будемо приймати на базі цього голосування і вирішувати», - каже міський голова Сергій Сухомлин.

В якому форматі подібне свято може відбутися, якщо містяни все ж захочуть відзначити день Житомира, поки говорити зарано.

«Я думаю, якщо ми кажемо про вересень, то ще багато часу в плані того, щоб вчені сказали свою думку, як нам потрібно буде жити в умовах цього вірусу. Ми повинні розуміти, що, наприклад, грип H1N1, від якого в Житомирській області за минулий і цей рік загинуло більше 40 людей, це також грип. І це не простий грип. Але ми не припиняємо життя, ми продовжуємо працювати, діти ходять в школу. Можливо, до цього часу вже буде вакцина, можливо, буде щось інше, що дозволить проводити такі свята. Якщо ні, то свято в онлайні - це теж непогано. Принаймні, це точно дешевше», - каже мер Житомира.

Нагадаємо, цьогоріч День Європи та День вишиванки у Житомирській області святкуватимуть онлайн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста.

Чи подобається житомирянам рішення про перенесення Дня міста на травень дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста свято карантин Сухомлин 
Матеріали по темі