Здоров'я

У селі біля Житомира на коронавірус захворіли три працівниці пошти: розносили пенсію, а одна і до церкви ходила

16 May 2020, 13:44

У селі Левків Житомирського району COVID-19 виявили у трьох працівниць місцевого відділення «Укрпошти».

Про це 14 травня повідомила Житомирська райдержадміністрація.

Зазначається, що 14 травня під час позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій голова Житомирської РДА Юрій Оханський повідомив, що на території Левківської сільської ради виявили три нові випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

«Як з’ясувалося, у трьох працівників Левківського відділення “Укрпошти” після проведення ПЛР-тестування виявили коронавірус. Коло контактуючих з працівниками пошти, які розносили пенсії до будинків селян, з’ясовується. Одна з працівниць пошти, яка співає у церковному хорі, будучи вже хворою, відвідувала місцеву церкву», – йдеться у повідомленні.

Відділення пошти закрили. Представники поліції попередили усіх хворих про адміністративну відповідальність у разі порушення правил самоізоляції.

Районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла рішення щодо обмежувальних заходів на території Левківської сільської ради. Зазначається, що з представниками пошти буде узгоджено, як жителі громади отримуватимуть пенсію.

У публічних місцях мали провести дезінфекцію. А районна моніторингова група збиралася невідкладно здійснити рейд місцями масового скупчення людей у с. Левків, Калинівка та Клітчин і провести відповідну роз’яснювальну роботу.

Згодом у Житомирській РДА повідомили, що інфікувалася і донька однієї з працівниць «Укрпошти».

«ПАТ «Укрпошта» рекомендовано, з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території Левківської сільської ради, забезпечити роботу поштового відділення в обмеженому доступі. Житомирське РВ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області має забезпечити проведення обробки дезінфікуючими засобами тротуарів, вулиць, зупинок та місць скупчення населення», – відзвітували про рішення районної комісії з питань ТЕБ та НС у райдержадміністрації.

Зазначимо, що 12 травня голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко повідомляв, що за добу в області було виявлено 5 нових випадків коронавірусу, два з них – у селі Левків: занедужали 60-річна та 57-річна жінки. 11 травня голова ОДА, інформуючи про стан захворюваності на COVID-19 в області, зазначав, що 9 травня було зафіксовано 25 нових інфікувань, серед захворілих була 55-річна жителька Левкова.

Нагадаємо, станом на 22:30 год. 15 травня у Житомирській області лабораторно підтверджено 540 випадків коронавірусної хвороби, зокрема за останню добу COVID-19 виявили у двох осіб.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:30 год. 16 травня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 17 858 випадків COVID-19. Протягом останньої доби виявили 528 нових інфікувань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Левків  
Матеріали по темі