Суспільство

​У райцентрі Житомирської області відкрили меморіальну дошку військовому Ігорю Хімічуку, який загинув від кулі снайпера

19 May 2020, 10:33

18 травня у Чуднові відкрили меморіальну дошку водію відділення забезпечення райвійськкомату Ігорю Хімічуку, який загинув у зоні ООС в січні 2020 року.

Про це повідомила пресслужба Чуднівської міськради.

«Сьогодні, 18 травня, відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки українському Герою, військовослужбовцю, водію відділення забезпечення Чуднівського РВК Житомирської області, допущеного до виконання службових обов’язків в 72-гу окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців, старшому солдату Ігорю Хімічуку, який поклав життя, захищаючи свою Батьківщину. На пам’ятній церемонії були присутні родичі та друзі Ігоря, представники влади, товариші по службі, громадськість», - йдеться у повідомленні.

Під час заходу загиблого учасника ООС Ігоря Хімічука було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно (Указ Президента України від 07.04.2020р. №131/2020). Нагороду отримала його дружина Інна Хімічук.

Право відкрити меморіальну дошку надали товаришам по службі загиблого бійця.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятної дошки і вшанували пам’ять земляка Ігоря Хімічука та всіх українців, які віддали своє життя за самостійність і незалежність України, хвилиною мовчання.

Ігор Хімічук загинув 16 січня 2020 року, у день пам’яті захисників Донецького аеропорту, внаслідок снайперського обстрілу противника поблизу села Новозванівка Попаснянського району на Луганщині. Йому було лише 29 років.

Нагадаємо, СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі від кулі снайпера військовослужбовця з Чуднова Ігоря Хімічука.

Як повідомляв Житомир.info, 17 січня 2020 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що напередодні, 16 січня, внаслідок снайперського обстрілу загинув старший солдат Ігор Хімічук – водій відділення забезпечення Чуднівського РВК, який служив у 72-ій ОМБ імені Чорних Запорожців. У зв’язку з трагічною звісткою в Чуднівській ОТГ оголосили триденну жалобу.

Попрощалися з загиблим 29-річним Ігорем Хімічуком 20 січня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ООС АТО військовий загиблий Чуднів Хімічук меморіальна дошка  
Матеріали по темі