Події

​Поліція затримала 24-річного житомирянина, який через групу в інтернеті продавав канабіс, ЛСД та гриби

19 May 2020, 16:33

У Житомирі викрили місцевого жителя, який через створену в інтернет-мережі групу збував особливо небезпечні наркотичні та психотропні речовини – канабіс та ЛСД.

Про це 19 травня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, скоєних повторно жителем міста Житомира», - йдеться у повідомленні.

У вівторок, 19 травня 2020 року, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. ч. 1, 2 ст. 307 КК України.

Викрили та затримали 24-річного житомирянина співробітники Житомирського відділу поліції та відділу протидії кіберзлочинам в області ДК Нацполіції України під час слідчих (розшукових) дій, проведених 18.05.2020.

Того ж дня, за результатами проведення обшуку за місцем проживання особи вилучено 200 г канабісу, аркуші, що містять особливо небезпечну психотропну речовину – ЛСД - 34 шт., близько 50 г псилоцибінових грибів, мобільні телефони, банківську картку, ноутбук, зіп-пакети та інші предмети, що підтверджують злочинну діяльність фігуранта справи.

За даними слідства, підозрюваний створив у соціальній мережі групу, через яку налагодив канал постачання та постачав протягом грудня 2019 року – дотепер наркотичні засоби та психотропні речовини на території міста Житомира.

Зокрема, у різних місцях здійснював закладки із особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, особливо небезпечною психотропною речовиною (ЛСД, ЛСД-5), які фотографував та відсилав покупцям. Гроші за наркотичний товар отримував через систему електронних платежів.

«Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирський відділ поліції, призначені усі необхідні експертизи. Також вирішується питання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою», - повідомили в прокуратурі.

За даними прес-служби ГУНП в Житомирській області, у злочинній діяльності затриманому житомирянину допомагала 21-річна співмешканка.

«Упродовж певного періоду у рамках відповідного кримінального провадження ми документували діяльність так званого інтернет-магазина. Доступ до цього каналу мало лише певне коло осіб і тільки за запрошенням адміністраторів. Переважно асортимент складався з канабісу, марок ЛСД та галюциногенних грибів. Замовлення товару здійснювалось у адміністратора та після поповнення електронного гаманця на відповідну суму потенційний покупець міг отримати наркотики чи психотроп через закладки у самому місті», - розповів начальник УПН ГУНП в Житомирській області Руслан Шуста.

Закладки могли знаходитись у публічних місцях по всьому Житомиру: від паркових зон до схованок у під’їздах. Загалом оперативники задокументували до десятка фактів збуту товару подібним чином.

18 травня в Житомирі був затриманий організатор інтернет-торгівлі забороненими речовинами – 24-річний місцевий житель. Наразі встановлено, що в адмініструванні каналу йому допомагала 21-річна співмешканка. Її місцезнаходження також встановлено.

«Викриті у збуті наркотиків та психотропів особи для злочинної діяльності користувались орендованим житлом, яке час від часу змінювали. У результаті санкціонованого обшуку в одній із таких квартир в обласному центрі ми з незаконного обігу вилучили запаси наркотичних засобів та психотропних речовин на загальну суму за цінами чорного ринку понад 70 тисяч гривень, а також інші докази протиправної діяльності», - продовжив начальник УПН ГУНП в Житомирській області Руслан Шуста.

Усе вилучене направлене на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській області. Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, у рамках якого з’ясовуються усі обставини, походження вилучених речовин і встановлюються усі причетні особи. У разі доведення вини, останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, житомирянин у соцмережі підказав правоохоронцям, де шукати «закладчиків»: 10 травня на вулиці Грушевського патрульні зупинили ВАЗ та знайшли білий порошок.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2020 року в гаражному приміщенні на околиці Житомира оперативники кримінальної поліції виявили та зупинили функціонування підпільної лабораторії з виготовлення амфетаміну. На місці події затримали 32-річного житомирянина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик закладка канабіс ЛСД гриби  
Матеріали по темі