Економіка

​За два місяці карантину у Житомирській області зареєстровано майже 8 тисяч безробітних, а 4 тисячі знайшли роботу

20 May 2020, 10:31

За період з 12 березня по 15 травня службі зайнятості роботу вдалося знайти майже для 4 тисяч жителів Житомирської області. Статус безробітного отримали 7,9 тис. осіб, що на половину більше, ніж минулого року.

Про це Житомир.infoповідомили у відділі інформаційної роботи Державного центру зайнятості.

«Виконати це завдання було нелегко адже кількість вакансій за останні місяці зменшилась майже вдвічі. Якщо до карантину, на 1 березня, в службі зайнятості було зареєстровано 3059 вакансій для 15520 безробітних, то вже на 1 травня їх було всього 1637 для 20008 безробітних. Падіння кількості вакансій характерно для всіх галузей економіки, проте найбільш суттєве скорочення попиту на працівників відбулось у промисловості, будівництві, торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, професійній, науковій та технічній діяльності», – розповідає директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна,

Працевлаштування здійснювалося переважно на підприємства, які функціонують у галузі сільського чи лісового господарства (36% всіх працевлаштованих), переробної промисловості (21%), сфери торгівлі та ремонту транспортних засобів (19%).

«Загалом за два місяці карантину статус безробітного на Житомирщині отримали 7,9 тис. осіб, тоді як торік за період з 12 березня по 15 травня – 4,8 тис. осіб. В окремих районах області кількість звернень до служби зайнятості зросла у два-три рази, як-то у Новограді-Волинському (у 3,5 рази), Бердичівському (у 2,5 рази), а також більш, ніж вдвічі, - у Малинському, Житомирському,Баранівському та Радомишльському районах. У деяких районах (Андрушівському, Коростишівському і Брусилівському) кількість безробітних збільшилась на 15-30 осіб, що суттєво не позначилось на загальній ситуації, а в трьох районах (Ружинському, Любарському і Хорошівському) за два місяці цьогорічного карантину зареєстровано менше безробітних, як торік за аналогічний період», – зазначили у службі зайнятості.

І уточнили, що до початку карантину на обліку вже було 15,6 тис. осіб, тобто 4 тисячі працевлаштованих – це із загальної кількості клієнтів (і тих, хто звернувся в період карантину, і тих, хто вже був зареєстрований).

Також повідомляють, що в області вплив карантинних обмежень на ринок праці не був таким значним, як в інших регіонах країни. В середньому по Україні кількість безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості на початок травня, збільшилась на 47% у порівнянні з минулим роком, тоді як у Дніпропетровській, Одеській, Донецькій, Івано-Франківській і Львівських областях безробітних стало більше на 63-72%, а в місті Києві - більш, ніж удвічі. Житомирщина – у п’ятірці областей, які виявились менш вразливими до кризи на ринку праці через карантин: у Волинській, Миколаївській, Черкаській та Житомирській кількість зареєстрованих безробітних збільшилась на 28-32%відносно минулорічного початку травня.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня у Житомирському міському центрі зайнятості розповіли, як карантин змінив ринок праці та які професії мають попит.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин робота служба зайнятості безробітні  
Матеріали по темі