Місто

Житомирський виконком вніс зміни щодо обмежень роботи дитячих садочків і можуть відновити освітній процес з 25 травня

20 May 2020, 11:36

Заклади дошкільної освіти у Житомирі можуть запрацювати з 25 травня, якщо Кабінет Міністрів прийме відповідну постанову. Тим часом в місті освітній процес у садочках призупинено до 22 травня, а з 25 травня планують відновити.

Питання послаблення карантинних заходів розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради 20 травня.

«Пропонується викласти в новій редакції рішення щодо введення обмежувальних заходів, а саме – змінюється пункт перший рішення щодо освітнього процесу у закладах дошкільної освіти. Пропонується внести зміни щодо призупинення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти до 22 травня, а після закінчення відповідних карантинних обмежень, департаменту освіти організувати підготовку безпечного освітнього середовища з дотриманням санітарних та протиепідемічних норм. У зв’язку з тим, що Урядом буде прийнята постанова щодо початку освітнього процесу з 25 травня, тому в рішення також вносяться зміни. До 22 травня ми призупиняємо і з 25, при прийнятті постанови Кабміну, буде відновлено», – зазначила заступниця директора юридичного департаменту Наталія Григорчук.

Мер Сергій Сухомлин додав, що дошкільним закладам треба підготуватись, тому влада і виділяє додаткові кошти на заходи і вводитиме ті обмеження, які затвердить Кабінет Міністрів.

Також Сергій Сухомлин повідомив, що ще очікують рішення Кабміну стосовно підготовки здачі ЗНО і анонсував на тижні позачерговий виконком на якому приймуть відповідні рішення після постанови Кабінету Міністрів.

На засіданні присутні 10 членів виконкому. На порядку денною 23 питання.

Ввечері 19 травня головний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook написав, що садочки запрацюють з 25 травня, але за певних умов.

«Зустрівся сьогодні із батьками щодо відкриття дитячих садочків.З 25 травня буде дозволено відкривати дошкільні заклади. У кожній конкретній області можна буде пом’якшити карантин для певних сфер, якщо будуть досягнуті епідемічні критерії:


  • Немає зростання кількості захворювань;
  • Незаповнюються ліжка хворими із коронавірусною хворобою;
  • Проводиться належне тестування.

Зокрема, буде надана можливість відновлювати роботу дитячих садочків, які потрапляють у 2 етап виходу з карантину. Ми прив’язали відкриття дитячих садочків та запуск громадського транспорту, для того щоб можна було працювати та було де залишати дітей.Дошкільні заклади будуть відкриватися за певних умов.Вони опубліковані на сайті МОЗ для громадського обговорення», – написав Ляшко.

Нагадаємо, влада Житомира очікує рішення Уряду й готова виділити додаткове фінансування дитсадкам для забезпечення безпечного перебування дітей. Після послаблення карантину 15 травня у житомирській мерії планували запустити електронну форму реєстрації в дитячі садочки, які можуть запрацювати з 22 травня. У Міністерстві охорони здоров'я ініціювали громадське обговорення проєктів тимчасових рекомендацій щодо протиепідемічних заходів у період карантину під час роботи закладів дошкільної освіти: зауваження та пропозиції приймалися до 18:00 19 травня 2020 року.

19 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV пообіцяв відновити рух приміського транспорту з 22 травня, роботу дитсадків - з 25 травня, а міжобласні перевезення – з 1 червня.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи. Цього дня на позачерговому засіданні виконкому в Житомирі вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня. Увечері 13 березня виконком зібрався на позачергове засідання, аби зробити рішення про карантин жорсткішим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитячі садочки карантин виконком зміни Кабмін  
Матеріали по темі