Суспільство

​В Оліївській ОТГ зупинили вирубку лісу, яку вважають незаконною

21 May 2020, 14:20

Одразу кілька тополь, які зрубали лісоруби, нещодавно росли поблизу села Троковичі в Оліївській ОТГ. Секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко розповідає: свіжозрубані дерева помітили ще вчора ввечері і одразу ж викликали поліцію. Втім, наступного ранку ситуація повторилась.

«У нас є будинок, який належить до села Троковичі, це вулиця Житомирська. І там дійсно є питання в десяти аварійних деревах, які загрожують цьому будинку. Люди звернулись до Черняхівської РДА, щоб видалити ці дерева. Але склалось так, що Черняхівська РДА вирішила видалити всі дерева. Починаючи від Піщанки, і закінчуючи аж до кінця Троковичів, до Великої Горбаші. Всі документи на сьогодні підписані головою Черняхівської РДА. Є у них договір, є у них лісорубний квиток. Але ми бачимо вже перші нюанси, що, наприклад в договорі вказано лісорубний квиток від однієї дати, а по факту він зовсім інший. З нашої сторони - це територія Оліївської сільської ради за межами населених пунктів і вона відноситься до Оліївської сільської ради. Ми вважаємо, що Черняхівська РДА порушила відповідне законодавство, перевищила свої повноваження, а документи є незаконними і неправомірними. Відповідно, ми будемо звертатись до правоохоронних органів. Була аналогічна ситуація в іншій області, прокуратура оскаржувала дії голови РДА, тому ми будемо відстоювати всіляко і робити все, щоб ці роботи не продовжувались», - розповідає секретар Оліївської сільської ради Анатолій Мельниченко.

Щоб не допустити вирубки дерев, дорогу до них перегородили, а згодом і викопали рівчак.

«Ми вчора викликали поліцію, вчора ці моменти були зафіксованими, тривають слідчі дії. Сьогодні я їду на роботу і бачу - знову проводять роботи. Знову викликали поліцію. Вона, на жаль, не приймає ніяких заходів, тому ми вирішили хоча б так, враховуючи, що це наша територія, провести певні земляні роботи», - каже Анатолій Мельниченко.

За кілька хвилин на місце приїхав представник Черняхівської РДА і після дискусій щодо вирубки дерев роботи вирішили призупинити, допоки законність дій лісорубів не встановлять правоохоронні органи.

Втім, жителі Оліївської ОТГ запевняють: якщо вирубка дерев продовжиться, вони будуть усі ми силами протистояти цьому процесу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс Оліївка Черняхівська РДА  
Матеріали по темі