Місто

На початку червня у Житомирі збираються провести голосування, щоб вирішити, чи варто у 2020 році святкувати День міста

25 May 2020, 15:56

З 1 по 10 червня у Житомирі мають намір провести консультації з містянами стосовно доцільності святкування Дня міста-2020 у вересні. Голосування проведуть через «Єдину платформу місцевої електронної демократії».

Проєкт рішення виконавчого комітету міської ради «Про проведення консультацій з громадськістю щодо святкування дня міста Житомира» 25 травня опублікували на сайті міськради.

Висловитися щодо святкування Дня міста можна буде голосуючи за той чи інший загальноміський громадський проєкт.

«У зв’язку з необхідністю вивчення та врахування думки мешканців щодо святкування дня міста Житомира у 2020 році (…) виконавчий комітет вирішив:
1. Провести у період з 1 по 10 червня 2020 року консультації з громадськістю у формі електронних консультацій на платформі «Єдина платформа місцевої електронної демократії» та вивчення громадської думки у місцях для голосування за кращий загальноміський проєкт Житомирської міської об’єднаної територіальної громади за адресами, що визначені у розпорядженні Житомирського міського голови «Про внесення змін до розпорядження міського голови від 02.03.2020 №217 «Про забезпечення підготовки та проведення процедури голосування за кращий загальноміський громадський проект Житомирської міської об’єднаної територіальної громади»

2. Поставити перед учасниками консультацій з громадськістю питання: «Чи варто у 2020 році проводити святкування дня міста Житомира у другу суботу вересня?» та можливі варіанти відповіді «так» або «ні».

Брати участь у голосуванні зможуть виключно повнолітні громадяни України, зареєстровані на території міста Житомира.

Нагадаємо, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста.

Чи подобається житомирянам рішення про перенесення Дня міста на травень дивіться тут.

15 травня 2020 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин анонсував, що на загальноміському голосуванні житомиряни вирішуватимуть, чи святкувати цього року День міста. «Коли закінчиться карантин, ми будемо голосувати за бюджет участі, ми все ж зробимо голосування по цих проєктах. І разом з цим голосуванням ми також зробимо голосування: чи потрібно в цьому році відзначати День міста у вересні, чи в цьому році не буде святкування Дня міста», – казав Сергій Сухомлин.

Зазначимо також, що у зв’язку з карантином Житомирі перенесли голосування за загальноміський громадський проєкт, яке планували провести з 23 березня по 1 квітня.

З проєктами бюджету участі, запропонованими владою, можна ознайомитись тут

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2019 року міська влада підтримала впровадження проєкту «Єдина платформа місцевої електронної демократії» в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді, який поєднує наступні сервіси: «Місцеві електронні петиції», «Громадський бюджет», «Відкрите місто», «Електронні консультації з громадськістю». Рішення про впровадження проєкту ухвалили на засіданні міськвиконкому 21 грудня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста голосування  
Матеріали по темі