Влада

Соціальні працівники, реабілітологи та психологи можуть отримати до 100% доплати за роботу під час карантину

25 May 2020, 16:59

Мінсоцполітики затверджено перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати.

Про це 25 травня повідомляє пресслужба міністерства.

«Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2020 року № 375 «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни» встановлено доплату працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у граничному розмірі до 100 відсотків заробітної плати. На виконання пункту 4 зазначеної постанови наказом Мінсоцполітики від 22 травня 2020 року № 321 затверджено відповідний перелік посад працівників надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору», - йдеться у повідомленні.

Тепер доплату у розмірі до 100% заробітної плати зможуть отримати:

педагог соціальний / фахівець із соціальної роботи;

фахівець із соціальної допомоги вдома;

соціальний працівник;

соціальний робітник;

фахівець з фізичної реабілітації;

практичний психолог / психолог.

«Персональний перелік працівників, яким встановлюється відповідна доплата, визначається керівником закладу, установи сфери соціального захисту. Зазначена доплата здійснюється за рахунок та в межах видатків місцевих бюджетів, передбачених за відповідними бюджетними програмами головних розпорядників бюджетних коштів. Водночас, до цього часу в роботодавця також була можливість надавати фінансову підтримку працівникам соціальної сфери. Так, згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики і Міністерства охорони здоров’я від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» працівникам можуть встановлюватися граничні надбавки у розмірі 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки) за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність, напруженість у роботі. Крім того, працівникам можна встановлювати доплати у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (тарифної ставки) за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт», - нагадують в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, за березень-квітень 2020 року Житомирська міська рада зекономила майже 2 млн грн на зарплатах свої працівників, які пішли у відпустки «за власний рахунок», за рахунок цієї економії 1,5 млн грн направили на зарплати медичним працівникам і близько 0,5 млн грн – на зарплату соціальним працівникам, які розносили продуктові набори.

Як повідомляв Житомир.info, в рамках спільного благодійного проєкту національної мережі продуктових магазинів АТБ-Маркет та Міністерства соціальної політики України, який почав реалізовуватися з 3 квітня 2020 року, Житомирська область мала отримати 23,8 тисячі продуктових наборів для соціально незахищених громадян. Житомирський міський територіальний центр соціального обслуговування отримав по цьому проєкту 5133 продуктові набори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінсоцполітики доплата карантин  
Матеріали по темі