Влада

На сесії Житомирської міськради виділили кошти на закупівлю автомобілів для майбутніх «офіцерів громади»

26 May 2020, 10:48

З міського бюджету виділили кошти на оплату закупівлі автомобілів Renault Duster для «офіцерів громади».

Питання про внесення відповідних змін до бюджету Житомирської міської ОТГ розглядали на позачерговій сесії міської ради 26 травня.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» депутатам презентував заступник начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор. Під час обговорення депутати цікавилися, за що ще платитиме громада в цьому проєкті.

«Зарплата, паливо, форма та технічні засоби забезпечення – це все за рахунок Нацполіції», - пояснив заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.

Депутат Любов Цимбалюк допитувалася, чи дійсно була необхідність збирати позачергову сесію задля цього питання.

«Згідно з підписаним меморандумом, ми маємо закупити 10 автомобілів. Якщо до червня ми їх не закупимо, то потім не зможемо, бо зараз автомобілів в Україні просто немає, ви можете це подивитися», - пояснив терміновість рішення мер Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що 13 квітня виконавчий комітет Житомирської міської ради оголосив тендер на закупівлю 8 автомобілів за 3,5 млн грн для проєкту «Поліцейський офіцер громади» й 29 квітня відбувся аукціон, у якому перемогло житомирське ТОВ «Полісся Моторс Груп» з остаточною пропозицією 3 млн 360 тис. грн. 21 травня з переможцем тендеру уклали договір.


Після тривалого обговорення депутати врешті проголосували за внесення змін до бюджету: на 6 млн грн зменшили видатків на поточний ремонт доріг за рахунок економії коштів під час проведення тендеру та направили по 3 млн грн на проведення ремонтних робіт теплокомуненерго та водоканалу; на 2 млн грн зменшили видатки на реставрацію пам’ятки архітектури «Водонапірна башта», на 1,6 млн грн – видатки на обслуговування кредиту НЕФКО та спрямували 3 млн 480 тис. грн на оплати закупівлі автомобілів для «офіцерів громад».


Нагадаємо, 11 квітня мер Житомира та начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області підписали меморандум про співпрацю щодо початку роботи «офіцерів громад». З 6 квітня оголошений прийом заявок від діючих працівників поліції: з кандидатів відберуть 20 кращих, які й стануть поліцейськими Житомирської ОТГ. Зараз в Житомирі, за словами заступника начальника ГУНП, є лише 15 дільничних, більшість з них вже подали документи на конкурс по відбору офіцерів громади.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2020 року мер Житомир Сергій Сухомлин анонсував запуск проєкту «Поліцейський офіцер громади» влітку, а в квітні обіцяли почати проєкт восени поточного року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія бюджет офіцер громади Лисогор ГУНП поліція автомобіль тендер 
Матеріали по темі