Економіка

У Житомирській облраді новостворена комісія розглядає питання перерахунку орендної плати під час карантину

28 May 2020, 10:15

У Житомирській обласній раді створили комісію, яка буде розглядати звернення орендарів щодо здійснення перерахунку орендної плати на час карантину.

Відповідне розпорядження голови обласної ради від 26 травня опубліковане на сайті облради.

«З метою розгляду звернень орендарів щодо здійснення перерахунку орендної плати на час введення обмежувальних заходів стосовно недопущення поширення коронавірусної інфекції створити комісію», – йдеться у розпорядженні.

До складу комісії увійшли 12 членів, очолив її заступник голови обласної ради Максим Вілівчук.



Комісія має «розглянути питання нарахування орендної плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області під час введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції і надати свої пропозиції на розгляд постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності».

Також в обласній раді повідомляють, що вже 27 травня відбулось засідання комісії щодо розгляду звернень орендарів з питань здійснення перерахунку орендної плати на час проведення заходів із запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 .

На порядку денному засідання було одне питання – перерахунок орендної плати на час карантинних заходів.

Як поінформував директор КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Олексій Шавлович, на даний час надійшла велика кількість звернень орендарів з проханнями не нараховувати орендну плату на час проведення заходів.

Після обговорення питання було вирішено рекомендувати КП «Агенція з питань регіонального розвитку» звернутись до балансоутримувачів з проханням надати інформацію щодо можливості використання взятих в оренду приміщень та перебування в них орендарів під час проведення заходів.

«Наприклад, обласна поліклініка була повністю закрита, доступу до приміщення орендарі не мали. Тобто, до кожної заяви ми повинні підходити конструктивно, вивчивши всю інформацію, так як це напряму стосується наповнення обласного бюджету», – пояснив Максим Вілівчук.

На наступному засіданні комісії, що заплановано на 2 червня, будуть прийняті пропозиції щодо перерахунку орендної плати, які, в скою чергу, будуть передані на розгляд постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня 2020 року депутати на сесії Житомирської міської ради проголосували за звільнення підприємців від сплати за оренду комунального майна на період карантину. Також в проєкт рішення додали рекомендації звільнити приватних перевізників від щомісячної орендної плати у сумі 330 грн за валідатори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оренда плата комісія карантин  
Матеріали по темі