Економіка

Керівництво Житомирської облради «попіарилось» на сонячній електростанції, в яку турецькі інвестори вклали 13 млн євро

29 May 2020, 10:45

У селі Ігнатпіль Овруцького району 27 травня відкрито сонячну електростанцію потужністю 16 МВт.

Про це 28 травня повідомила пресслужба Житомирської облради.

«Відвідали новий об’єкт перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко та керуюча справами виконавчого апарату обласної ради Раїса Гула. Сонячну електростанцію розміщено на ділянці площею 26,5 га, а її відкриття стало можливим завдяки підтримці турецьких інвесторів. Саме будівництво СЕС почалося 1 квітня цього року, а закінчилися будівельні роботи 25 травня. Обсяг інвестиції для реалізації проєкту склав майже 13 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у сільській раді, введення в дію нового підприємства дало змогу створити більш ніж 20 нових постійних робочих місць.

Сергій Крамаренко зазначив, що саме розвиток альтернативних видів енергетики слугує підвалиною енергетичної незалежності нашої держави. «Але окрім цього, - вважає він, - це і розвиток малого й середнього бізнесу, нові робочі місця, наповнення місцевих бюджетів, а значить і економічний розвиток України».

Зазначимо, що у повідомленні пресслужби відсутня інформація про інвесторів, натомість у відео на каналі облради коментує відкриття СЕС керівник ТОВ «Техмонтаж ЛТД».

ТОВ «Техмонтаж ЛТД» було зареєстроване в Києві 6 лютого 2019 року, має статутний капітал 376 тис. 943,35 грн, основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель.

Турецькі інвестори зазначили, що це вже другий реалізований проєкт компанії у Житомирській області.

«Минулого року ми в Малині побудували сонячну електростанцію потужністю 11 МВт і сьогодні в Ігнатполі, в селі Павлюківка – потужністю 16 МВт: 10 березня ми почали вирішувати організаційні питання і 23 травня вже закінчили будівництво», - розповів директор ТОВ «Техмонтаж ЛТД» Йилдиз Озбей.

Керівник проєкту уточнив, що при будівництві використані панелі китайського виробництва, потужністю 420 Вт кожна 37 тис. 154. Металоконструкції та електричне обладнання було завезене з Туреччини.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підписав меморандум про співробітництво з турецькою компанією MNG Group, яка мала намір побудувати сонячну електростанцію в Брониківській ОТГ Новоград-Волинського району потужністю 5 мегаватів та вартістю 5 млн доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада сонячна електростанція Крамаренко інвестиції Овруцький район  
Матеріали по темі