Події

​У Коростишеві суд виніс вирок 35-річному чоловіку, який знущався з матері: понад рік обмеження волі

29 May 2020, 18:04

У Коростишеві 35-річного місцевого жителя засудили за насильство над матір’ю: чоловік отримав 1 рік та 1 місяць обмеження волі.

Про це 29 травня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Коростишівською місцевою прокуратурою здійснено публічне обвинувачення стосовно жителя міста Коростишева, який систематично вчиняв домашнє насильство над рідною матір’ю. За даними судового слідства, 35-річний чоловік, проживаючи разом із матір’ю, систематично вчиняв психологічне домашнє насильство над нею», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ніде не працюючи, просив гроші на прожиття та на алкогольні напої, при цьому постійно вчиняючи сварки, під час яких висловлював погрози на адресу 71-річної матері, ображав, нецензурно лаявся, принижував та залякував літню жінку.

Крім цього, засуджений до штрафу за незаконне носіння холодної зброї, обвинувачений тривалий час ухилявся від виконання рішення суду, не сплачуючи штраф.

«Вироком Коростишівського районного суду особу визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 126-1 (домашнє насильство) та ч. 1 ст. 389 (ухилення засудженого від сплати штрафу) КК України та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік 1 місяць», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року в Житомирі та районі запрацювали мобільні групи поліції, які оперативно виїжджають на сімейні розбірки. Також в Україні працює гаряча лінія 15-47 для тих, хто страждає від домашнього насильства.

Що радять поліцейські тим, хто потерпає від домашнього насильства, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2020 житомирянка потрапила до реанімації після конфлікту з 26-річним сином: у жінки була розбита голова та зламана рука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство сварка суд вирок обмеження волі  
Матеріали по темі