Місто

У Житомирі хочуть послабити карантин та достроково відкрити ресторани та заклади громадського харчування для відвідувачів

31 May 2020, 16:43

У Житомирі 29 травня відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС, де вирішили звернутись до регіональної комісії та Кабінету Міністрів України щодо надання дозволу на дострокове відкриття закладів ресторанного господарства та громадського харчування для обслуговування відвідувачів.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Одним із питань порядку денного було відновлення роботи підприємств, пов’язаних з обслуговуванням населення на території Житомирської міської ОТГ. Дане питання було розглянуто комісією після інформування в.о. начальника управління охорони здоровя Ірини Шкап щодо ситуації про стан захворюваності на коронавірусну інфекцію. Вона зазначила, що інцидентність у м. Житомирі складає 8,2 на 100 тис. нас.,завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженими випадками COVID-19, складає 32,5%, а охоплення тестуванням по Житомирській області становить 20,1 на 100 тис населення. Враховуючи викладене присутні вирішили звернутись до регіональної комісії та Кабінету Міністрів України щодо надання дозволу на дострокове відкриття закладів ресторанного господарства та громадського харчування для обслуговування відвідувачів за умови дотримання протиепідемічних заходів», – йдеться у повідомленні.

Також члени комісії розглянули ситуацію, що склалась в Богунській районній раді, де збільшилась кількості людей пенсійного віку зі зверненнями. Також присутні заслухали доповідь представників районної ради та обговорили механізм дій у даній ситуації. Було вирішено напрацювати шляхи мінімізації спілкування працівників та відвідувачів. Провести інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо отримання послуг онлайн.

З 11 травня у Житомирі запрацювали заклади харчування, кафе та ресторани, але з обмеженнями і за умовою – обслуговування під відритим небом.

У Постанові №392, яка встановлює в Україні адаптивний карантин і була прийнята Урядом 20 травня, зазначено, що діяльність закладів харчування, зокрема: «приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів дозволено з 10 червня».

Нагадаємо, ввечері 7 травня Кабмін оприлюднив постанову про послаблення карантину: дозволили тренування, роботу літніх майданчиків та магазинів в ТРЦ. 10 травня головний санітарний лікар затвердив рекомендації для закладів та організацій, які запрацюють в першому етапі послаблення карантину.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень виконком дозволив роботу більш ніж 20 літніх майданчиків, більшість – у центрі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кафе ресторани карантин послаблення  
Матеріали по темі