Економіка

​Держгеокадастр у Житомирській області уклав договір з київською фірмою на проведення інвентаризації сільгоспземель за 5 млн грн

3 June 2020, 13:36

Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області провело тендер і за його результатами 28 травня уклало договір з ТОВ «ЮНЕКС КОНСАЛТІНГ» на надання послуг з проведення робіт з державної інвентаризації земель на території Житомирської області.

Про це 3 червня повідомила пресслужби ГУ Держгеокадастру в Житомирській області.

«29 січня 2020 року на порталі публічних закупівель «ProZorro» Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області оголосило про проведення процедури відкритих торгів на закупівлю послуг з проведення державної інвентаризації земель на території області. За результатами проведеної процедури закупівлі у формі відкритих торгів 28 травня 2020 року між Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області та переможцем торгів ТОВ «ЮНЕКС КОНСАЛТІНГ» укладено договір про надання послуг на проведення робіт з державної інвентаризації земель на території Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

За даними ГУ Держгеокадастру в Житомирській області, площа земель державної власності, що підлягає інвентаризації, становить 35 тис. гектарів. В першу чергу державній інвентаризації підлягають несформовані земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності та земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, відомості про які відсутні у Державному земельному кадастрі.

Згідно з умовами договору, термін виконання робіт з інвентаризації земель – до 10 грудня 2020 року.

У пресслужбі Держгеокадастру додають, шо у разі виникнення запитань та пропозицій щодо проведення інвентаризації земель на території області громадяни можуть звертатися до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (м. Житомир, вул. Довженка, 45, тел.: (0412) 34-68-31) та його територіальних відділів за місцем розташування земельних ділянок або до виконавця робіт ТОВ «ЮНЕКС КОНСАЛТІНГ» (м.Київ, вул. Трьохсвятительська, 9, оф. 1, тел.: (044) 270-50-80).

ТОВ «ЮНЕКС КОНСАЛТІНГ» - київська фірма, заснована в 2007 році. До 29 травня 2020 року основним видом діяльності компанії було консультування з питань комерційної діяльності та керування, а наприкінці травня ТОВ «Юнекс Консалтінг» змінило вид діяльності і відтепер надає послуги та технічні консультації в сфері інжинірингу, геології, геодезії. Директор – Марія Семенова, засновники – Тетяна Ковальова та Вікторія Потоцька. Статутний капітал становить 50 тис. грн.

На ресурсі ProZorro розміщена інформація про проведений тендер та укладений договір. Зокрема, зазначається, що очікувана вартість закупівлі становила 5 млн 897,5 тис. грн. Взяти участь у відкритих торгах виявили бажання 11 фірм, проте до аукціону були допущені лише три учасники.



Тож, 30 квітня відбувся аукціон, у якому взяли участь ТОВ «Ренесанс-Груп» з пропозицією 3 млн 150 тис. грн, а також ТОВ Юнекс Консалтінг» з остаточною пропозицією 5 млн 160,3 тис. грн та ДП «Центр державного земельного кадастру» з остаточною пропозицією в 5 млн 188 тис. грн.


Тендерний комітет мав намір укласти договір з ТОВ «Ренесанс Груп», проте 12 травня відхилив найдешевшу пропозицію, оскільки учасник у 5-денний термін від дня повідомлення про намір укласти з ним договір не прикріпив скан нотаріально завіреної копії довідки про не судимість і не перебування у розшуку службової особи, яка представляє інтереси учасника.

Тож переможцем було визнано наступну найбільш економічно вигідну пропозицію – ТОВ «Юнекс Консалтінг» у 5 млн 160,3 тис. грн. І 28 травня був укладений договір.



При цьому договір з переможцем торгів уклали попри проведення Північним офісом Держаудитслужби моніторингу процедури закупівлі, який розпочався ще 30 квітня. Висновки проведеної перевірки оприлюднили 20 травня, у них перераховані виявлені порушення, які замовник має усунути, шляхом відміни торгів.

Проте замовник - ГУ Держгеокадастру в Житомирській області не погодилось з даними висновками Держаудитслужби і 28 травня подало до Житомирського окружного адмінсуду адміністративний позов про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі, в якому обґрунтував свої позивні вимоги.

Нагадаємо, 31 березня 2020 Верховна рада проголосувала за відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року. Як за цей законопроєкт голосували житомирські нардепи, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2019 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міськради проводив тендер на послуги з інвентаризації земель села Вереси. Очікувана вартість закупівлі становила 500 тис. грн. Проте закупівля не відбулась, бо на торги надійшло менше двох пропозицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеокадастр земля інвентаризація продаж землі  
Матеріали по темі