Місто

Житомирське «Полісся» веде перемовини зі спонсором, який фінансуватиме клуб у І лізі

3 June 2020, 13:57

Офіційне рішення про результати Чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги буде ухвалено в неділю під час засідання виконкому Асоціації футболу України. За словами міського голови Житомира Сергія Сухомлина, існує висока ймовірність, що за результатами чемпіонату житомирський ФК «Полісся» продовжить виступи в наступному сезоні вже у І лізі.

«В свій час ми мріяли і обіцяли, що команда вийде в І лігу. В цю неділю буде засідання виконкому асоціації футболу України, яке буде проходити у Львові, і на якому будуть прийняті певні рішення. Я маю велику надію, я вже бачив проєкти цих рішень, що можна буде казати, що наша команда «Полісся» виходить в Першу лігу. Це дійсно свято для всього міста. Але давайте все ж почекаємо до неділі, до офіційного рішення виконкому», – сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.


За словами міського голови, наразі клуб веде перемовини із потенційним спонсором.

«Я вже не буду казати, наскільки важко було організувати фінансування команди. Бо ми розуміємо, що кошти, які виділяє і міський бюджет, і в минулому році виділила обласна рада – це кошти, які не покривали всі витрати цієї команди. Якщо ми говоримо про І лігу, то це приблизно ще мінімум 30-40%. І це навантаження не особливо може нести міський бюджет. Обласний бюджет, я думаю, теж не справиться з цим навантаженням. І зараз наша задача – знайти відповідального спонсора, який зможе взяти участь у фінансуванні команди. Ми наразі ведемо перемовини, і я не можу всіх деталей розкрити. Але ми рухаємось до того, щоб дійсно команда отримала надійного партнера і могла на рівних грати в І лізі, а то й ставити достатньо високі задачі. Я поки не можу сказати, що ми остаточно домовились, але є надія на те, що дійсно команда отримає надійну фінансову підтримку. Є намірі людей, доволі амбітних людей, які зможуть повноцінно підтримати команду. І тоді свято футболу у Житомирі буде дійсно повноцінним. І буде виправдане будівництво і одного, й іншого стадіону на всі 100%», – каже Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня 2020 року Рада ліг ПФЛ прийняла рішення достроково завершити чемпіонат у Другій лізі. Житомирський ФК «Полісся» за результатами осінньої частини чемпіонату України з футболу серед команд ІІ ліги посідає другу сходинку в турнірній таблиці групи А.

Чи зможуть житомирські стадіони «Полісся» та «Спартак» приймати матчі І ліги, дивіться тут

Нагадаємо, в грудні 2019 року кілька десятків вболівальників житомирського футбольного клубу «Полісся» зібрались на майдані Корольова в центрі Житомира коли з’явилась інформація про припинення існування професійної футбольної команди міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол "Полісся" Перша ліга  
Матеріали по темі