Місто

В Житомирі хочуть перейменувати ліцей при ЖДТУ та ліквідувати вечірню школу

5 June 2020, 09:15

Влада Житомира збирається змінити найменування міського ліцею при Житомирському державному технологічному університеті на «Перший ліцей міста Житомира».

Відповідний проєкт рішення сесії 4 червня оприлюднений на сайті міської ради.

«З метою приведення найменування закладу загальної середньої освіти у відповідність з вимогами ст.34 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на підставі звернення директора Житомирського міського ліцею при Житомирському державному технологічному університеті Кошевича Ю.О.», - так пояснюється зміна найменування у проєкті рішення.

Нагадаємо, в квітні 2019 року Житомирський державний технологічний університет отримав нову назву і став державним університетом «Житомирська політехніка».

Також 4 червня оприлюднений проєкт рішення про ліквідацію вечірньої школи, яка знаходиться за адресою вул. Каракульна, 15. Цей навчальний заклад ліквідовують з метою впровадження освітньої реформи та задля забезпечення економії та раціонального використання бюджетних коштів.

«Департаменту освіти Житомирської міської ради: взяти під контроль вивільнення працівників Вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради, штатні одиниці яких у зв’язку з припиненням підлягають скороченню; забезпечити організацію освітнього процесу учнів, які навчаються у Вечірній загальноосвітній школі ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради, після припинення закладу освіти, на базі інших закладів загальної середньої освіти міста; забезпечити збереження і подальше використання рухомого і нерухомого майна, що залишиться після припинення Вечірньої загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів Житомирської міської ради, для задоволення освітніх потреб Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», - йдеться у проєкті рішення сесії.

Нагадаємо, в 2015 році у Житомирі ліквідували вечірню загальноосвітню школу ІІ-ІІІ ступенів № 2, яка знаходилась на вул. Івана Кочерги, шляхом приєднання до вечірньої (змінної) загальноосвітньої школи ІІ-ІІІ ступенів №1: рішення ухвалили на сесії міської ради 29 травня 2015 року.

Як повідомляв Житомир.info, за підсумками ЗНО-2019 ліцей при ЖДТУ єдиний з Житомирської області потрапив до ТОП-200 кращих загальноосвітніх шкіл України: він був на 73 місці з середнім балом ЗНО 169,2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада ліцей школа  
Матеріали по темі