Здоров'я

​У Житомирській області збільшилась кількість пацієнтів з COVID-19, які потребують стаціонарного лікування

5 June 2020, 11:08

Одночасно зі збільшенням кількості нових хворих на коронавірус у Житомирській області збільшилась кількість пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування.

Про це вранці 5 червня на брифінгу в ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Разом із збільшенням кількості виявлених хворих на COVID-19, одночасно збільшилась і кількість пацієнтів, які поступили у нас в стаціонари. Зараз на стаціонарному лікуванні знаходиться 64 пацієнти, з них троє дітей та 5 пацієнтів, які знаходяться на лікуванні у відділеннях інтенсивної терапії, де отримують відповідну консервативну терапію і кисневу підтримку. Один пацієнт у нас знаходиться на штучній вентиляції легень. Стан його стабільно важкий, ми надіємось, що призначений курс лікування дасть позитивні результати. Серед дітей важких пацієнтів немає», - повідомив Микола Суслик.

Він також додав, що станом на 5 червня у Житомирській області уже є 174 медичних працівників, які інфіковані COVID-19. Серед медиків важких немає.

«Хочу закликати абсолютно усіх бути виваженими в плані дотримання карантинних заходів, бо ми бачимо, що результат ігнорування карантину призводить до збільшення захворюваності. Тому є ризики збільшення смертності серед людей, які мають супутню патологію і підвищенні ризики», - додав Микола Суслик.

Нагадаємо, 4 червня Новоград-Волинська міська рада повідомила про летальний випадок: 2 червня у лікарні померла 59-річна жінка, а за два дні отримали результати її ПЛР-тесту, який виявився позитивним.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 5 червня в Україні лабораторно підтверджено 25 тисяч 964 випадки СOVID-19, з них 11372 одужали, 762 померли. За останню добу виявили 588 нових випадків.

За даними обласного лабораторного центру, станом на ранок 5 червня, в Житомирській області 865 виявлених випадків коронавірусної хвороби, з них 32 – виявлені упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР лікування стаціонар  
Матеріали по темі