Здоров'я

Головний санітарний лікар послабив умови роботи ринків: температуру міряють лише продавцям, захисні екрани не потрібні

9 June 2020, 11:36

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко 6 червня затвердив нові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням COVID-19.

Постанова оприлюднена на сайті Міністерства охорони здоров’я й набрала чинності з 8 червня 2020 року.

У тексті постанови немає вимог щодо відстані між робочими місцями продавців не менше 3 метрів та обов’язкових захисних екранів між продавцями і покупцями. Також обов'язковий термоскринінг при вході на ринок передбачений лише для працівників, а не для відвідувачів, як передбачалося постановою від 27 квітня 2020 року. Натомість відвідувачі допускаються на ринок, якщо вони мають респіратор або маску, в тому числі виготовлену самостійно, які прикривають ніс та рот (виділено ред.).

Крім того, адміністрація ринку повинна забезпечити: постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах; централізований збір засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами для подальшої їх утилізації; розмістити додаткові контейнери/урни для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування.



Нагадаємо, 1 травня 2020 року Житній ринок у Житомирі запрацював після місяця карантину. А 5 травня відновив роботу м'ясний павільйон на ринку. Через два тижні після відновлення роботи ринку продавці розповідали, що ціни зросли, а покупців майже немає.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2020 року діагноз COVID-19 був підтверджений у п’яти працівників житомирського «Житнього» ринку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ карантин Ляшко ринок коронавірус санітарний лікар  
Матеріали по темі