Події

​Іноземець, який проживав у Житомирській області, разом з товаришем підірвали банкомат на Черкащині

9 June 2020, 13:48

Поліцейські Черкащини затримали двох іноземців, які підірвали банкомат та викрали понад 400 тис. грн. Один з затриманих тимчасово проживав у Житомирській області, інший – в Івано-Франківській.

Про це повідомила пресслужба ГУНП в Черкаській області.

«Подія трапилась вночі, 19 травня, в селі Шевченкове Звенигородського району. Невідомі підірвали банкомат та викрали понад 400 тисяч гривень. Під час відпрацювання місця події під уламками будівлі експерти виявили речі, які, ймовірно, залишили зловмисники. Виявлені речові докази частково допомогли «вийти» на слід зловмисників», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетні двоє іноземців, які приїхали до Черкащини з території іншої області на автомобілі марки «Mercedes» на іноземній реєстрації. Оперативним шляхом вдалося з’ясувати, що один із них проживає на території Житомирської області, інший - на Івано-Франківщині.

Оперативники управління карного розшуку, спільно зі слідчими Звенигородського відділу поліції та за силової підтримки бійців КОРДу та спецпризначенців за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури зловмисників затримали за місцем їх проживання.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили гроші, викрадені з банкомату, газовий балон, інструменти, мобільні телефони, наркотичні засоби, а також автомобіль, який вони використовували під час вчинення правопорушення.

Відео поліції Черкащини

«Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та частиною 4 статті 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах) Кримінального кодексу України», - повідомили черкаські правоохоронці.

За вчинене, відповідно до санкцій статей, їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, в ніч на 22 червня 2019 року в селі Ярунь Новоград-Волинського району зловмисники проникли у приміщення сільської ради та пограбували банкомат ПриватБанку. За попередньою інформацією, грабіжники винесли близько 500 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2018 року, у

смт Довбиш Баранівського району невідомі особи підірвали банкомат Приватбанку,

за інформацію щодо злодіїв також обіцяли винагороду у 50 тис. грн. Проте, за

уточненою інформацією, грабіжників досі не знайшли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банкомат пограбування вибух іноземець  
Матеріали по темі