Події

Суд взяв під варту чоловіка, який вимагав «данину» у водія маршруту Житомир – Бердичів та погрожував розправою

10 June 2020, 17:30

На Житомирщині взяли під варту підозрюваного, який погрожував фізичною розправою водію, вимагаючи постійну плату за безперешкодне перевезення пасажирів маршрутом Житомир – Бердичів.

Про це 10 червня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання грошових коштів від водія, з погрозою застосування насильства до потерпілого, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України). Наразі, 08.06.2020, процесуальним керівником забезпечено розгляд клопотання про застосування підозрюваному запобіжного заходу та ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 49-річний житель міста Бердичева, раніше засуджений за скоєння вбивства з метою одержання майнової вигоди злочинним способом, за попередньою змовою з іншими особами, вимагав від водія, який виконував перевезення пасажирів сполученням Житомир – Бердичів, грошові кошти за нібито безперешкодне здійснення таких перевезень.

До того ж зловмисник, неодноразово телефонуючи, погрожував застосувати фізичне насильство до водія, у разі невиконання його протизаконних вимог.

Правоохоронці викрили особу 5 червня «на гарячому» – під час одержання грошових коштів на суму 1500 грн від водія, який, побоюючись за власне життя та здоров’я, передав зазначену суму вимагачу.

Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області. За скоєний злочин передбачено покарання – позбавлення волі строком від трьох до семи років.

Як повідомляв Житомир.info, 4 грудня 2019 року у Новоград-Волинському районі Житомирської області на гарячому затримали банду, яка вимагала у бізнесменів гроші за «спокійне життя». Трьох осіб підозрювали у незаконному позбавленні волі місцевого жителя та вимаганні 100 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вимагання погроза  
Матеріали по темі