Події

​Суд продовжив термін досудового розслідування у справі про начальника Богунського райвідділу ДМС в Житомирі, який взяв 1000 доларів хабаря

11 June 2020, 11:30

У міськрайонному суді міста Хмельницький розглядається справа щодо начальника Богунського райвідділу Державної міграційної служби України, який за безперешкодне оформлення посвідки на постійне проживання, зажадав і отримав від громадянина Узбекистану 1000 доларів США.

Постанова суду від 29 травня 2020 року, якою задоволено клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування по даній справі до 5 місяців, оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень 5 червня 2020.



У матеріалах суду зазначається, що наприкінці 2019 року громадянин Узбекистану звернувся до відділення міграційної служби з метою отримання посвідки на постійне проживання в Україні та продовження строку перебування на території України, який спливав 14 січня 2020 року. У документах заявника працівники УДМС виявили розбіжності у написанні місця народження, тож для їх усунення потрібно було звернутися до органів реєстрації актів цивільного стану.

Зі своєю проблемою 21 грудня громадянин Узбекистану звернувся безпосередньо до начальника відділення, який пообіцяв владнати ситуацію за 1000 доларів США, на що той погодився, адже строки «підганяли». Проте цього ж дня чоловік написав заяву про те, що начальник Богунського районного відділу у місті Житомирі УДМС Житомирської області висловив вимогу про надання неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів США за оформлення посвідки на постійне проживання на території України.

За кілька днів у службовому кабінеті начальника Богунського відділу ДМС іноземець отримав номер банківської картки, на яку до 3 січня треба було перерахувати раніше оговорену суму коштів.

2 січня громадянин Узбекистану вніс 24402 грн на вказану картку, а потім передав начальнику відділення ДМС квитанції та пакет необхідних документів. Термін перебування на території України для громадянина Узбекистану був продовжений 9 січня 2020 року.

А 15 січня у кабінеті чиновника-хабарника був проведений обшук, під час якого у портмоне знайшли картку, на яку перераховувалась оговорена сума коштів.



Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2020 року в отриманні хабаря в 1000 доларів США викрили начальника райвідділу міграційної служби м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ДМС міграційна служба суд розслідування  
Матеріали по темі