Місто

На ремонт старого корпусу житомирської гімназії №23 хочуть виділити 1,5 млн грн, почнуть з першого поверху

11 June 2020, 13:40

На ремонт перекриття будівлі старого корпусу гуманітарної гімназії №23 хочуть виділити півтора мільйона гривень. Спершу планують відремонтувати перший поверх.

Про це йдеться у рекомендаціях постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій Житомирської міської ради. Засідання комісії відбулося 28 травня.

«Розглянувши лист начальника управління капітального будівництва міської ради щодо виділення коштів з місцевого бюджету на виконання заходів програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки», постійна комісія з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій рекомендує: виділити з місцевого бюджету кошти у сумі: 1 500,0 тис. грн. – на капітальний ремонт перекриття будівлі старого корпусу міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Й. Очерета за адресою: м. Житомир, вул. Б.Лятошинського, 14», – йдеться у рекомендаціях», – йдеться у рекомендаціях.

У коментарі Житомир.info голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв 11 червня розповів, що ремонт планують розпочати з першого поверху.

«Зараз стоїть питання, враховуючи обмеження у ресурсі, щоб охопити хоча б перший поверх старого приміщення. Про другий поверх ми поки не говоримо, бо це витрати. На першому поверсі треба поміняти перекриття, у зв’язку з чим і пішла ця ситуація, почало тріщати і почала падати штукатурка. Проектанти зрозуміли, як це можна зробити, у них є бачення як усилити це перекриття, зробити ремонт першого поверху і, якщо не помиляюся це 5 чи 6 класів, можливо це будуть перші класи. Дуже хотілося б це встигнути зробити до 1 вересня. Поки відкрити перший поверх старого приміщення, а далі по можливості, по тому як будуть з’являтися ресурси доробити вже другий поверх. Для того, щоб збудувати нове, треба щоб були гроші. Ми сіли і порахували, що це декілька десятків мільйоні гривень. Тут ми обійдемося в рази менше, якщо ми будемо робити поступово. Збудувати нове – це треба, щоб були одразу кошти, його треба одразу розібрати і одразу збудувати», – зазначив Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів обвалилася стеля. 7 лютого мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23. 30 липня мер Сергій Сухомлин висловлював сподівання, що роботи по будівництву нового корпусу гімназії №23 почнуться в другій половині вересня. 17 вересня на сесії міської ради депутати затвердили суму, необхідну на будівництво нового навчального корпусу гімназії №23 імені (в т.ч. виготовлення ПКД) – 103 млн 323 тис. 412 грн.

Як повідомляв Житомир.info, тендер на будівництво нового корпусу гімназії №23 скасували 13 грудня 2019 року. 7 лютого 2020 року на сесії вирішили почати реконструкцію старого корпусу гуманітарної гімназії №23 – виділили 100 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Пропозиція, яку розглядали на сесії, стосувалася визначення орієнтовного обсягу фінансування капітального ремонту перекриття будівлі старого корпусу міської гуманітарної гімназії №23 ім.М.Й.Очерета на вул. Лятошинського, 14 в сумі 1 млн 684 тис. грн та виділення з місцевого бюджету 100 тис. грн на виготовлення ПКД.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №23 ремонт перекриття бюджетна комісія  
Матеріали по темі