Події

Інженера «Житомиргазу», який заради хабаря відключив від газу вулицю у Новограді-Волинському, оштрафували на 10 тис. грн

11 June 2020, 16:06

Інженера Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз», який вимагав та отримав хабаря від місцевого мешканця та незаконно відключив від постачання вулицю у місті, оштрафували на 10200 гривень.

Вирок Новоград-Волинського міськрайонного суду щодо вказаної кримінальної справи 1 червня був оприлюднений у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду описані обставини, за яких інженер АТ «Житомиргаз», будучи службовою особою, вирішив отримати неправомірну вигоду.

«Так, 10.09.2019 ОСОБА_3 працював на території домогосподарства за адресою АДРЕСА_3 та за допомогою екскаватора копав стічну яму. Під час проведення вказаних робіт ковшем екскаватора було пошкоджено газовий трубопровід середнього тиску. Після виявлення вказаного пошкодження, ОСОБА_3 приблизно о 14 год. 35 хв. викликав аварійну газову службу Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз», зателефонувавши за номером «104». Протягом 15 хвилин, аварійна бригада приїхала на місце події та зменшила тиск в трубі. Через декілька годин приїхала ремонтна бригада на чолі з головним інженером Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз» ОСОБА_1 та провела ремонтні роботи. В той же день, ОСОБА_3, з метою з`ясування його подальших дій звернувся до ОСОБА_1, за вказаних обставин, під час розмови із ОСОБА_1 , у останнього виник злочинний умисел, направлений на одержання ним від ОСОБА_3 неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах ОСОБА_3 дій щодо невжиття заходів по відшкодуванню завданих збитків внаслідок аварії та запросив останнього прибути 16.09.2019 до свого робочого кабінету для вирішення питання», – вказано у матеріалах суду.

У домовленому місці інженер повідомив громадянину, що завдані ним збитки становлять приблизно 40000 гривень. Тому він змушений відключити від газопостачання всю вулицю, а відновити постачання газу зможе тільки після сплати збитків. При цьому інженер запропонував громадянину «знижку», пообіцявши вирішити питання, якщо чоловік сплатить йому 12 тис. грн.

Свою винуватість у скоєному посадовець «Житомиргазу» визнав, його щире каяття стало обставиною, що пом’якшила покарання.

Врешті, суд ухвалив «ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-3 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 600 (шестиста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права обіймати посади, пов`язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на 2 (два) роки».

Також із засудженого стягнули на користь держави судові витрати (2826 грн).

Грошові кошти у сумі 12 тис. грн повернули громадянину, який надав їх інженеру в якості хабаря.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 року управління СБУ у Житомирській області викрила головного інженера Новоград-Волинського відділення АТ «Житомиргаз», який вимагав хабаря від місцевого мешканця та незаконно відключив від газопостачання вулицю у місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вирок хабар Житомиргаз Новоград-Волинський  
Матеріали по темі