Місто

Мер Житомира про День міста: Наступного року відсвяткуємо вдвічі веселіше

11 June 2020, 18:05

Майже 60% житомирян висловилися проти святкування Дня міста у 2020 році.

Таку інформацію 11 червня оприлюднили на сайті міської ради.

«Міський голова Сергій Сухомлин ініціював проведення опитування житомирян щодо святкування Дня міста Житомира восени цього року. Голосування проходило з 01 по 10 червня на «Єдиній платформі місцевої електронної демократії», а також в пунктах голосування за кращий загальноміський громадський проєкт. За результатами опитування, 40,15% житомирян підтримало проведення святкування, 59,85% - висловилося проти проведення Дня міста в цьому році», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2020 році Житомир відзначає 1136-й день народження.

Результати голосування прокоментував у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин, нагадавши, що згідно з новим статутом Житомирської міської ОТГ святкувати День народження міста в 2020 році мали б у третю суботу травня.

«Передбачили фінансування, готували програму. Але в перші дні карантину, коли стало зрозуміло, що це надовго, і гроші нам знадобляться зовсім не на святкування, рішенням сесії спрямували їх на боротьбу з COVID-19. Розглядали варіант відмінити зовсім або перенести на вересень. Та все ж відзначати чи не відзначати свято, мають вирішувати самі житомиряни. За результатами опитування, яке проводилося з 1 по 10 червня на «Єдиній платформі місцевої електронної демократії» та в пунктах голосування за кращий загальноміський громадський проєкт, 59,85% з тих, хто голосував, висловилися проти проведення Дня міста у вересні. Нічого, наступного року відсвяткуємо вдвічі веселіше», - написав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 15 травня мер Житомира анонсував, що на загальноміському голосуванні житомиряни вирішуватимуть, чи святкувати в 2020 році День міста.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста. Чи сподобалося житомирянам рішення про перенесення Дня міста на травень дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста голосування Сухомлин  
Матеріали по темі