Здоров'я

У житомирській дитячій лікарні перебувають 15 малюків з Будинку дитини, які контактували з хворою на коронавірус працівницею

12 June 2020, 11:46

П’ятнадцятеро вихованців КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Житомирської обласної ради перебувають в інфекційному відділенні міської лікарні, оскільки контактували з особою, інфікованою COVID-19. Стан дітей задовільний.

Про це 12 червня під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«Діти переведені зі спеціалізованого будинку дитини в дитячу міську лікарню у зв’язку з контактом з COVID-інфікованим. На сьогоднішній день вони знаходяться в карантині. Загальний стан діток абсолютно задовільний. Ознак захворювання немає. По карантинному терміну 14 днів вони будуть усі обстежені на ПЛР-діагностиці», – розповів Микола Суслик.

Заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко у коментарі Житомир.info уточнила, що діти контактували з хворою на коронавірус працівницею.

«Діти контактували з працівницею, у якої підтвердили COVID-19. Інфікувалася вона поза межами закладу. Весь персонал вже перевірили, там ситуація взята під контроль», – зазначила Наталія Остапченко.

Заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова розповіла, що діти перебувають у міській лікарні з минулих вихідних (6-8 червня).

«З вихідних дітки перебувають в інфекційному відділенні дитячої лікарні. Діти маленькі, і вони під наглядом. Все нормально», – прокоментувала Марія Місюрова.

Нагадаємо, станом на 12 червня у Житомирській області вже більше тисячі підтверджених випадків коронавірусної хвороби, одужали 533 людини, померли 17 пацієнтів. За останню добу виявили 21 новий випадок.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 12 червня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 29 753 випадки COVID-19, з них понад 13 тисяч людей одужали, 870 померли. За останню добу виявлено 683 нові випадки коронавірусної хвороби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 дитина Будинок дитини  
Матеріали по темі